«Ταυτότητα και έκφραση φύλου» αυτό το Σάββατο με την «Εφ.Συν.»

16/03/2018
από
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Το βιβλίο της Μαρίνας Γαλανού, προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, «Ταυτότητα και έκφραση φύλου» προσφέρει αυτό το Σάββατο 17 Μαρτίου η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε μια αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, το εγχειρίδιο έχει σκοπό να κάνει προσιτές και κατανοητές έννοιες που σχετίζονται με τους τρανς ανθρώπους, αλλά και να καταγράψει μύθους, στερεότυπα και αρνητικές εννοιολογήσεις που κατατρύχουν τους τρανς ανθρώπους, καταρρίπτοντάς τους και αναδεικνύοντας την πραγματικότητα που βιώνουν.

Όπως σημειώνει η Αλεξάνδρα Χαλκιά, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το βιβλίο είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική συμβολήστον δημόσιο λόγο στην Ελλάδα εν γένει. Και τονίζει ότι στον βαθμό που οι συστάσεις της έκδοσης θα κυκλοφορήσουν τόσο σε επαγγελματίες των ΜΜΕ όσο και σε άλλους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, στο σύστημα υγείας και αλλού, μπορούν να συμβάλουν χειροπιαστά στον αγώνα για ίσα δικαιώματα σε όλους-ες, ανεξαρτήτως της ταυτότητας φύλου που μπορεί να εκφράζουν.




Δες και αυτό!