Ένα ακόμη νεαρό LGBT+ άτομο που έβαλε τέλος στη ζωή του εξ αιτίας του εκφοβισμού που δεχόταν

14/03/2018
από

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένα νεαρό αγόρι από τις ΗΠΑ, που αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω του εκφοβισμού που δεχόταν για τη σεξουαλικότητά του.

Ο λόγος για τον 12χρονο Andrew Leach, που κρεμάστηκε έξω από το γκαράζ του σπιτιού του.

Οι γονείς του Andrew γνώριζαν ότι το γιος τους αντιμετώπιζε προβλήματα με την αποδοχή της (bisexual) ταυτότητάς του και ότι εξ αιτίας αυτού είχε αντιμετωπίσει αρκετά άσχημα περιστατικά στο σχολείο. Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, οι γονείς του δεν περίμεναν να φτάσει σ΄αυτό το σημείο μιας και “έδειχνε πάντα τόσο χαρούμενος”.

Τα προβλήματα του Andrew στο σχολείο ξεκίνησαν ότι αποφάσισε να αποδεχθεί την ταυτότητά του.

Πέρα από το άψυχο σώμα του παιδιού τους, οι γονείς του βρήκαν και αρκετά γράμματα που είχε γράψει και στα οποία μιλούσε για τον πόνο που αισθανόταν και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στο σχολείο.

Τώρα, οι γονείς του θέλουν τα παιδιά στο σχολείο να γνωρίζουν το κακό που έχουν προκαλέσει και τις επιπτώσεις των ενεργειών τους στις ζωές άλλων παιδιών. Θέλουν επίσης να ζητήσουν από όλους τους γονείς να παρατηρούν τις πράξεις των δικών τους παιδιών και να προσέχουν για σημάδια αυτοκτονικών τάσεων.

“Η διαχείριση της απώλειας οποιασδήποτε ζωής δεν είναι εύκολη, πολύ περισσότερο όταν έχει να κάνει με ένα άτομο που έφυγε επειδή πίστευε ότι δε θα είχε ποτέ την ευκαιρία του σ΄αυτό τον κόσμο”.

 




Δες και αυτό!