Ψυχίατρος που υποστήριζε ότι “γιατρεύει” την ομοφυλοφιλία κακοποιούσε σεξουαλικά τους “ασθενείς” του

14/03/2018
από
AA023953

Ψυχίατρος, που πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι «διαταραχή», κακοποιούσε σεξουαλικά δύο από τους ασθενείς του, ως μέρος της «θεραπείας» τους.

Getty

Ο Dr Melvyn Iscove έχει κριθεί ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση από την πειθαρχική επιτροπή ιατρών και χειρούργων του Οντάριο του Καναδά.

Ο 72χρονος συμμετείχε σε στοματικό σεξ και αμοιβαίο αυνανισμό με δύο από τους ασθενείς του, κατά τη διάρκεια των συνεδριών θεραπείας τους, ενώ είχε και πρωκτική επαφή με έναν από αυτούς στο γραφείο του.

Σήμερα, κατηγορείται από την πειθαρχική επιτροπή ιατρών και χειρουργών του Οντάριο. Οι καταγγελίες χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, τη δεκαετία του 1990 και εκτείνονται μέχρι και το 2000.

Getty

Ο ένας ασθενής άρχισε να βλέπει τον Iscove στη δεκαετία του 2000, επειδή ήταν καταθλιπτικός, αγχώδης και πίστευε ότι μπορεί να είναι gay. Δήλωσε ότι έβλεπε τον Iscove σαν πατέρα, αλλά ο ψυχίατρος ρώτησε αν τον σκέφτηκε σεξουαλικά. Ο Iscove και το θύμα του συμμετείχαν σε 15 έως 20 συνεδρίες, όπου έκαναν στοματικό σεξ ή/και αμοιβαίο αυνανισμό.

Ο άλλος ασθενής άρχισε να βλέπει τον Iscove ήδη από τη δεκαετία του ’80, όταν ήταν μόλις 18 ετών. Δήλωσε ότι θεωρούσε τον εαυτό του straight μέχρι τότε και επισκεπτόταν τον Iscove λόγω άγχους και κατάθλιψης.

Όμως, ο Iscove τον έβαλε να διαβάσει αποσπάσματα του Dr Bergler και ισχυρίστηκε ότι οι φαντασιώσεις του για ετεροφυλόφιλες σχέσεις, ήταν στην πραγματικότητα μία προσπάθειά του να καλύψει την ομοφυλοφιλία του, σύμφωνα με τηνToronto Star. Έτσι, ο ασθενής άρχισε να πιστεύει ότι ήταν gay και μάλιστα είπε στον Iscove ότι θα ήθελε να πειραματιστεί με έναν gay σύντροφο.

Τότε, ο ψυχίατρος προσέφερε τον εαυτό του ως επιλογή. Στη συνέχεια οι δύο συμμετείχαν σε αμοιβαίο αυνανισμό και στοματικό σεξ. Μια φορά, ο ασθενής έφερε ακόμη και προφυλακτικό και ζήτησε από τον Iscove να του κάνει πρωκτική διείσδυση, κάτι στο οποίο ο ψυχίατρος συμφώνησε κι έγινε.

Ο Iscove περιγράφηκε από την επιτροπή ότι έχει «ειδικό ενδιαφέρον για τη θεραπεία ασθενών με προβλήματα ομοφυλοφιλίας». Η επιτροπή δημοσίευσε την έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα μετά την αναστολή της άδειάς του, ανέφερε η Toronto Star.

Τα δύο θύματα του ψυχιάτρου είναι σήμερα γύρω στα 40 κι η ταυτότητά τους προστατεύεται.

Προς υπεράσπισή του ο Iscove είπε ότι ακολούθησε τις θεωρίες του Dr Edmund Bergler, ενός ψυχαναλυτή της δεκαετίας του 1950, που μελετούσε την ομοφυλοφιλία. Ο Dr Bergler υποστήριζε ότι η ομοφυλοφιλία θα μπορούσε να θεραπευτεί με τις σωστές θεραπείες.

Στην έκθεση της επιτροπής αναφέρεται ότι ο ίδιος δήλωσε ότι οι ασθενείς του «προχωρούσαν στη μέθοδο της θεραπείας του μόνο όταν ήταν έτοιμοι να το καταπολεμήσουν» . Ο Iscove αρνείται όλες τις κατηγορίες.




Δες και αυτό!