Αγαπητέ RuPaul, κανένα άτομο δεν μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός άλλου

07/03/2018
από

Μία από τις λίγες τρανς διαγωνιζόμενες του RuPaul’s Drag Race έσπασε τη σιωπή της, μετά τα σχόλια του RuPaul σχετικά με τις τρανς drag queens.

Peppermint

Η Peppermint αποφάσισε να στείλει την απάντησή της μέσα από το Billboard.

“Το Drag Race ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Ο RuPaul άνοιξε τόσες πολλές πόρτες για τα queer και τα gender non-conforming άτομα και έγινε ένας πόλος έλξης για τον κόσμο του drag”, σχολίασε η ίδια. “Αλλά ο Ru έκανε πρόσφατα κάποια σχόλια με τα οποία διαφωνώ”.

Ο RuPaul έκανε τα σχόλια αυτά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον The Guardian. “Το Drag χάνει την αίσθηση διακινδύνευσης και ειρωνείας αν δεν το κάνουν άνδρες, γιατί στον πυρήνα του είναι μία κοινωνική δήλωση κι ένα τεράστιο f-you στον αρρενωποκρατούμενο πολιτισμό. Οπότε το να γίνεται από άνδρες, είναι στ’ αλήθεια punk rock, γιατί είναι πραγματικά η απόρριψη της αρρενωπότητας.”

Μετά από σχετική ερώτηση, ο RuPaul αναφέρθηκε και στην Peppermint: Η Peppermint δεν είχε κάνει προσθετική στήθους όσο ήταν στο show, αυτοπροσδιοριζόταν βέβαια σαν γυναίκα, αλλά δεν είχε κάνει στ’ αλήθεια φυλομετάβαση”.

Δέκτης επιθέσεων ο RuPaul μετά από δήλωσή του για τρανς διαγωνιζόμενες

Σχετικά με τα σχόλια αυτά, η Peppermint απάντησε:

“Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που πήρα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το φύλο σου ή την ταυτότητα σου ή το πόσο τρανς είσαι. Έμαθα, επίσης, ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να προσδιοριστούν από το αν έχουν κάνει κάνει ή όχι χειρουργικές επεμβάσεις”.

«Το πιο σημαντικό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η μετάβαση, η αρχή, η μέση και το τέλος, είναι απόλυτα προσωπική και δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ή να μετρηθεί από την επικύρωση ή τη έγκριση κάποιου άλλου».

Η Peppermint συμφώνησε, πάντως, με το RuPaul σε ένα πράγμα, ότι «το drag είναι μία κοινωνική δήλωση κι ένα τεράστιο f-you στον αρρενωποκρατούμενο πολιτισμό”.

«Οι γυναίκες cis και τρανς παίζουν πάντα- άμεσα και έμμεσα – ένα σημαντικό ρόλο στην τέχνη του drag»

«Η ελπίδα μου είναι ότι, από κοινού, μπορούμε να αναβαθμίζουμε αυτή την τέχνη τόσο στην τηλεόραση όσο και στον πραγματικό κόσμο. Το drag δεν είναι αποκλειστικότητα των gay ανδρών”. 

«Δυστυχώς δεν θα είναι η πρώτη η τελευταία φορά που θα ακούσουμε ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει κάτι που μπορεί να κάνει ένας άνδρας. Είμαι εδώ για να το αλλάξω αυτό.”




Δες και αυτό!