Δέκτης επιθέσεων ο RuPaul μετά από δήλωσή του για τρανς διαγωνιζόμενες

06/03/2018
από
BEVERLY HILLS, CA - MARCH 04: RuPaul attends the 2018 Vanity Fair Oscar Party hosted by Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on March 4, 2018 in Beverly Hills, California. (Photo by Jon Kopaloff/WireImage)

Ο RuPaul, η διάσημη drag queen όλου του κόσμου, που παρουσιάζει το “RuPaul’s Drag Race” ήρθε αντιμέτωπη με μία επίθεση την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με ανοιχτά τρανς διαγωνιζόμενες που συμμετείχαν στο show.

Τα επίμαχα σχόλια εμφανίστηκαν στο προφίλ του RuPaul σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησε στον The Guardian. “Το Drag χάνει την αίσθηση διακινδύνευσης και ειρωνείας αν δεν το κάνουν άνδρες, γιατί στον πυρήνα του είναι μία κοινωνική δήλωση κι ένα τεράστιο f-you στον αρρενωποκρατούμενο πολιτισμό,” αναφέρει ο RuPaul στη συνέντευξή του: “Οπότε το να γίνεται από άνδρες, είναι στ’ αλήθεια punk rock, γιατί είναι πραγματικά η απόρριψη της αρρενωπότητας.

Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια τον ρώτησε για την Peppermint που συμμετείχε στην 9η σεζόν, την 1η ανοιχτά τρανς γυναίκα, που πέρασε από το “Drag Race.”

Μμμμμ. Έχει ενδιαφέρον,” απάντησε ο RuPaul. “Η Peppermint δεν είχε κάνει προσθετική στήθους όσο ήταν στο show, αυτοπροσδιοριζόταν βέβαια σα γυναίκα, αλλά δεν είχε κάνει στ’ αλήθεια φυλομετάβαση.

Photo by Santiago Felipe/Getty Images

Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια ρώτησε τον Ru αν θα αποδεχόταν μία διαγωνιζόμενη, που στ’ αλήθεια είχε κάνει φυλομετάβαση στο show. Ο παρουσιαστής του “Drag Race” απάντησε ως εξής: “Πιθανόν όχι. Μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι ως γυναίκα και να λες ότι είσαι σε διαδικασία φυλομετάβασης, αλλά αυτό αλλάζει, όταν ξεκινάς να κάνεις αλλαγές στο σώμα σου. Αυτό είναι κάτι άλλο, αλλάζει εντελώς αυτό που κάνουμε. Είχαμε κάποια κορίτσια, που είχαν κάνει μικροεπεμβάσεις στο πρόσωπο και ίσως και κάτι στα οπίσθια λίγο εδώ και λίγο εκεί, αλλά δεν είχαν κάνει φυλομετάβαση.

Όλο το σαββατοκύριακο ο Ru δεχόταν επίθεση στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά τη Δευτέρα ξαναέκανε share τη συνέντευξη, καθώς έκανε και κάποια διφορούμενα tweets.

Πολλά άτομα άρχισαν εκ νέου να κατηγορούν τον RuPaul για την ιδέα του για το τι είναι drag και για το ότι αποκλείει τις γυναίκες ― cis και τρανς ― από τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στο “Drag Race.”

Η Gia Gunn, που εμφανίστηκε στην 7η σεζόν του “Drag Race” έκανε coming out ως τρανς το 2017 σχολίασε:

Η Monica Beverly Hillz, άλλη μία διαγωνιζόμενη, που επίσης έκανε coming out ως τρανς στην 5η σεζόν του “Drag Race,” δήλωσε στο Into, “Πάντα ήμουν γυναίκα, οπότε το τι έκανα στο σώμα μου ή το ότι δεν είχα ξεκινήσει ορμόνες όσο ήμουν στο show δεν έχει να κάνει με την ταυτότητά μου. Τα σώματά μας δεν είναι το ίδιο με την ταυτότητά μας.

Το Drag Race είχε δεχτεί κριτική και στο παρελθόν, επειδή χρησιμοποιήθηκε ο όρος“she-mail,” που θεωρείται ρανσφοβικός. Οι παραγωγοί σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τον όρο από το 2014 και μετά.

Ο RuPaul τελικά, ζήτησε συγγνώμη “για τον πόνο που προκάλεσε” .

Η τρανς κοινότητα είναι ηρωίδες στο κοινό μας LGBTQ κίνημα. Είστε οι δασκάλες μου.” 




Δες και αυτό!