Διάκριση σε ζευγάρι λεσβιών λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού

28/02/2018
από

Ένα ζευγάρι από το Τέξας έκανε μήνυση για διακρίση, μετά από την απόφαση μιας ομοσπονδιακής μη κερδοσκοπικής οργάνωση,ς που τους είπε ότι δε θα μπορούσαν να αναλάβουν τη φροντίδα κάποιου προσφυγόπουλου, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Το σπίτι μας δεν ήταν αρκετά καλό” .

Το παντρεμένο ζευγάρι Fatma Marouf, 41 ετών, και Bryn Esplin, 33 ετών, αγωνίστηκε να συλλάβει παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και βρέθηκε απέναντι σε εμπόδια όταν προσπάθησε να τεκνοθετήσει. Έτσι, οι γυναίκες αποφάσισαν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός προφυγόπουλου, ελπίζοντας να φέρουν ένα νέο μέλος στο ασφαλές και γεμάτο αγάπη σπιτικό τους.

Δυστυχώς όμως, η οργανώση του Fort Worth, η μόνη της περιοχής, τους είπε ότι δεν είναι επιλέξιμες – επειδή ο ομόφυλος γάμος τους «δεν αντικατοπτρίζει την Αγία Οικογένεια» .

Θα ήταν στην ευχάριστη θέση να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές μας, αλλά το σπίτι μας δεν ήταν αρκετά καλό” , δήλωσε στο CNN η Esplin, καθηγήτρια βιοηθικής στο πανεπιστήμιο.

Οι πελάτισσές μας πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε υπηρεσία και να αντιμετωπίζονται με ισότητα” , δήλωσε ο δικηγόρος της Lambda Legal Jamie Gliksberg, ο οποίος εκπροσωπεί την Esplin και την Marouf. “Χρησιμοποιώντας τη θρησκεία ως δικαιολογία, τα χρήματα των φορολογουμένων χρησιμοποιούνται για να γίνονται διακρίσεις.

Ο Gliksberg πρόσθεσε ότι η υπόθεση δεν αφορά μόνο τις αντι-ομοφυλοφιλικές διακρίσεις: Οι τοποθετήσεις των καθολικών φιλανθρωπικών οργανώσεων θα μπορούσαν δυνάμει να εμποδίσουν εξίσου Εβραίους, Μουσουλμάνους ή οποιαδήποτε μη παραδοσιακή ή μη χριστιανική οικογένεια.

Η δίκη αναμένεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την έγκριση της γερουσίας.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!