Προπονήτρια αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή θέλει να παντρευτεί τη σύντροφό της

28/02/2018
από

Η Kristen Nelson εδώ και πέντε χρόνια είναι προπονήτρια του softball στο West Catholic High School στο Μίτσιγκαν – μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς της.

Το καθολικό σχολείο της έδωσε τελεσίγραφο: ή τον γάμο της ή τη δουλειά της.

Όταν έγινε γνωστό ότι η Nelson ήθελε να παντρευτεί τη σύντροφό της, προέκυψε μια «γονεϊκή ανησυχία» . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μία σειρά συζητήσεων τόσο με το σχολείο όσο και με τη ρωμαιοκαθολική επισκοπή του Grand Rapids. Κατά συνέπεια, οι καθολικοί ηγέτες έδωσαν στην Nelson ένα τελεσίγραφο: εάν παντρευτεί με γυναίκα, θα έχανε τη δουλειά της.

Η Nelson επέλεξε να παραιτηθεί.

Την Παρασκευή (23 Φεβρουαρίου), εξήγησε την απόφασή της με σχετικό στάτους στο Facebook:

Μετά από μια «δυσάρεστη συζήτηση μου έγινε γνωστό ότι τα μελλοντικά μου σχέδια να παντρευτώ την σύντροφό μου Maria τους απασχόλησαν» .

Η Nelson είχε αποφοιτήσει κι η ίδια από το γυμνάσιο West Catholic το 2008.

«Πάντα ήθελα και σκόπευα να δώσω πίσω στην κοινότητα με την οικογένειά μου και πάντα την αγαπούσα και την υποστήριζα. Παρόλο που νιώθω και πιστεύω ότι θα συμφωνούσατε, ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός μου ποτέ δεν ήρθε σε σύγκρουση ή παρεμπόδισε την ικανότητά μου να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου, δυστυχώς, η ηγεσία δε συμφωνεί με αυτό και δεν αισθάνομαι πλέον ευπρόσδεκτη.

Πρόσθεσε ακόμη την απογοήτευσή της και ότι πάντα ήθελε «το καλύτερο για τους παίκτες μας» .

Η σύντροφος της Nelson, Maria Roberts επέκρινε κι εκείνη την απόφαση λέγοντας:

«Οι μαθητές σας θα το θυμούνται αυτό, οι γονείς τους θα το θυμούνται επίσης. Οι παίκτες θα θυμούνται πως απομακρύνατε την προπονήτριά τους, πως διώξατε ένα πρότυπο από τη ζωή τους, πως κάνατε σαφές ότι μπορείτε να κηρύττετε την αγάπη, αλλά αντιφάσκετε ξανά και ξανά» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!