Αποκλεισμός βιβλίων με LGBTQ περιεχόμενο σε βιβλιοθήκη της Αϊόβα;

22/02/2018
από

Το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης Orange αναφέρει ότι “θα σταθούμε και θα πολεμήσουμε” εναντίον σε οτιδήποτε δεν ταιριάζει με τις “θρησκευτικές πεποιθήσεις μας” .

Περισσότεροι από 300 κάτοικοι της Αϊόβα έχουν υπογράψει για να αποκλειστούν τα βιβλία με LGBTQ περιεχόμενο από τη δημοτική βιβλιοθήκη.

Οι κάτοικοι της Orange City δημοσίευσαν την άποψή τους, που στηρίζεται στα λεγόμενα του Rev Sacha Walicord, ο οποίος αναφέρει ότι τα βιβλία με LGBTQ περιεχόμενο “προωθούν μία ατζέντα” που διχάζει την κοινότητα των πιστών.

Η αντίδραση προκλήθηκε μετά την υποβολή αναφοράς προς τη δημοτική βιβλιοθήκη.

Η αναφορά (δήλωση ανησυχίας) επικεντρώθηκε στα βιβλία που περιελάμβαναν LGBTQ περιεχόμενο, και συγκεκριμένα στα βιβλία: “Two Boys Kissing” και “Tangerine Dress” .

Το πρώτο είναι ένα βιβλίο μυθιστοριογραφίας για νέους ενήλικες, ενώ το δεύτερο είναι ένα παιδικό βιβλίο, που ακολουθεί την ιστορία ενός αγοριού, που του αρέσει να φοράει φορέματα.

Σύμφωνα με την USA Today, έγινε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της βιβλιοθήκης για το θέμα, στις 20 Φεβρουαρίου, το οποίο αποφάσισε ότι: “Θα σταθούμε και θα πολεμήσουμε” .

Την συνάντηση ακολούθησε μία σειρά από κινήσεις επικοινωνίας από πόρτα σε πόρτα στους κατοίκους της περιοχής, όπου τους ενημέρωναν ότι “ομοφυλόφιλο και τρανς προωθητικό υλικό υπάρχει στη βιβλιοθήκη της πόλης.

Εξαίρεση σε αυτό το παραλήρημα αποτέλεσε η διευθύντρια της βιβλιοθήκης Amanda Vazquez, η οποία δήλωσε ότι η ελευθερία της επιλογής είναι ουσιαστική: “Ως δημοτική βιβλιοθήκη, προσπαθούμε να υπηρετήσουμε την ποικιλομορφία της κοινότητας” .

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη βιβλιοθήκη 168 βιβλία που περιέχουν LGBTI περιεχόμενο σε ένα σύνολο 64.000 βιβλίων.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!