Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Μιχάλη Συριόπουλου: Ο εβδομαδιαίος προορισμός σου

17/02/2018

Από τις αρχές του Μάρτη, ξεκινά (και) στο κέντρο της Αθήνας, η εβδομαδιαία απόδραση στο επίγειο όνειρο. Με θέατρο, δημιουργικότητα, παρέα.

Ο Μιχάλης Συριόπουλος, εδώ και δύο χρόνια είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής στη Δραματική Σχολή “Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος” και πρωταγωνιστής στο θέατρο ΠΟΡΤΑ. Φέτος για την ακρίβεια, “μοιράζεται” ανάμεσα σε δύο “πρώτους” ρόλους και άκρως επιτυχημένες παραστάσεις- “Η Δίκη του Κ.” (δεύτερος χρόνος επιτυχίας) και “Καντίντ ή Η Αισιοδοξία”

Με πλούσιο βιογραφικό έργων ρεπερτορίου για πάνω από μία δεκαετία, και χρόνων πορεία-μελέτη πάνω στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι-παρά το νεαρό της ηλικίας του- μετά από τα πρώτα- επιτυχημένα- έξι χρόνια παρουσίας του Εργαστηρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που φέτος θα ανεβάσει τρεις θεατρικές παραστάσεις στο τέλος της σεζόν, εγκαινιάζει με τους συνεργάτες του, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι στο κέντρο της Αθήνας.

Κάθε Σάββατο μεσημέρι, σε μια “γιάφκα” κεφιού στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο Πεδίον του Άρεως, οι λάτρεις του θεάτρου βρίσκουν την έξοδο κινδύνου που αναζητούσαν, και απορρίπτουν έναν ακόμα “ανιαρό” καφέ, κάνοντας πράξη-το όνειρο.

Οι πιο ερωτευμένοι φανατικοί “ερασιτέχνες” στο θέατρο, υπήρξαν οι πιο σπουδαίοι δημιουργοί. Και φτιάχνουν τα πιο πελώρια κάστρα έκφρασης στην Τέχνη που αγαπούν. Κι έτσι ξαφνικά όπως θα μπαίνει η άνοιξη, έλα εδώ. Μπούσγου 20. Γιατί τα απωθημένα δεν πρέπει να υπάρχουν, σε αυτούς που δεν τους φτάνει να ζούνε, όπως ζούνε οι πολλοί. Ξέρεις, είναι πολύ μικρή η ζωή, για να μην κάνεις πράξη και τα πιο μεγάλα σου όνειρα. Λίγη τόλμη θέλει κι ένα “βήμα”. Κάντο. Άσε στην άκρη, περιορισμούς, ρουτίνες και ανασφάλειες.

Στο Εργαστήρι μας, οι σπουδαστές δικαιούνται ατέλεια για δωρεάν είσοδο στα θέατρα.

– Τέλος Μάη, οι σπουδαστές θα “οδηγηθούν” σε παρουσίαση θεατρικής παράστασης.
– Κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες, το Εργαστήρι εξακολουθεί να έχει χαμηλό κόστος.

– Πληροφορίες και εγγραφές στις περιορισμένες θέσεις που υπάρχουν για το Εργαστήρι, στο τηλέφωνο 210-5200096

Hμασταν στην αρχή θυμάμαι, λίγοι σ’ ένα υπόγειο, μετά γίναμε περισσότεροι. Ύστερα πήγαμε σε όροφο κι αργότερα είχαμε δύο ορόφους στην διάθεσή μας. Και χωριστήκαμε σε τμήματα γιατί δεν χωρούσαμε και αποκτήσαμε και όνομα “Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ” σου λέει και το όνομά μου από δίπλα… Θεέ μου, περίεργη που είναι η ζωή!
Δεν ξέρω γιατί με εμπιστεύεστε αλήθεια… ξέρω όμως, πως αγαπώ τους ανθρώπους και το θέατρο, πολύ! Ξέρω, πως σας είδα να μεταμορφώνεστε. Ξέρω, πόσο πολύ περιμένετε το “ραντεβού” μας. Ξέρω πως ο καθένας σας είναι μοναδικός…ξέρω πως περάσαμε παρέα 6 χρόνια!

Και ήρθε η στιγμή το Καλλιτεχνικό μου Εργαστήρι να ανοίξει τα φτερά του και στην Πρωτεύουσα! Σαν ψέματα! Δε θέλω να πω πολλά, το θέατρο είναι πράξη. Θέλω να πω, πως αναζητώ συγγενείς πια και στην Αθήνα! Ανθρώπους που αγαπάνε το ‘μαζί’ , την έρευνα. Ανθρώπους που θέλουν να βάλουν χρώμα στην ρουτίνα τους. Ανθρώπους που δεν θέλουν να είναι μόνοι. Ανθρώπους που σπουδάζουν και θέλουν κάτι επιπλέον. Ανθρώπους από 18 έως 108 χρονών. Πάμε άνθρωποι! Αργήσαμε!”

Μιχάλης Συριόπουλος

Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στον Τάσο Θώμογλου και τον Λευτέρη Τσινάρη.

Το λοιπόν…Φωτιά στα απωθημένα και Φως μέσα στα σκοτάδια. Τόσο απλά. Να ευφραίνεται η καρδιά και να λάμπουνε τα μάτια. Οι εγγραφές συνεχίζονται και μόλις που προλαβαίνεις, το ανοιξιάτικο βάλσαμο του θεάτρου! 

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Μιχάλη Συριόπουλου
Μπούσγου 20, δίπλα στο Πεδίον του Άρεως
Κάθε Σάββατο 13:00- 17:00 Κάνουμε Θέατρο
Πληροφορίες- Θέσεις για εκλεκτούς: 210-5200096

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!