Λεσβία 70 ετών δίνει δικαστική μάχη κατά κέντρου ευγηρίας για διακρίσεις

08/02/2018
από

Μια 70χρονη λεσβία κατηγορεί το κέντρο ευγηρίας της ότι δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την ομοφοβική κακοποίηση που υφίσταται.

Το Glen St. Andrew Living Community των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο νόμος για τη στέγαση δεν προβλέπει «μέσο για τη ρύθμιση των διαφορών μεταξύ των φιλοξενούμενων» .

Η Marsha Wetzel ζει στο Glen St. Andrew Living, ένα κέντρο ευγηρίας στο Σικάγο, των ΗΠΑ.

Η Wetzel διαμαρτύρεται ότι οι συγκάτοικοι της επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού της, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χτυπήσει το χέρι της.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την αγωγή, που έκανε η ίδια το περασμένο έτος.

Ο δικαστής Samuel Der-Yeghiayan δήλωσε ότι η Wetzel δεν είχε αποδείξεις ότι το κέντρο έκανε «κάποια διάκριση, ή ότι είχε αντίστοιχο κίνητρο ή πρόθεση» .

Όμως, η Wetzel προχώρησε την υπόθεση στο 7ο Εφετείο των ΗΠΑ.

Μία επιτροπή τριών δικαστών άκουσε την υπόθεσή της την Τρίτη, κατά την οποία η Wetzel κατέθεσε, ότι το κέντρο Glen St. Andrew απέτυχε να την προστατεύσει. η επιτροπή θα μπορούσε να αποστείλει την υπόθεση πίσω στο περιφερειακό δικαστήριο. Εάν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να διευκρινιστεί, ότι η διάκριση στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού αποτελεί μορφή διάκρισης βάσει του νόμου για τη δίκαιη στέγαση.

Ο δικηγόρος του κέντρου Glen St. Andrew υποστήριξε ότι το κέντρο δεν έκανε διακρίσεις εναντίον της Wetzel. Ισχυρίζεται ακόμη ότι πρόσφερε ιατρική φροντίδα στην Wetzel όταν την έσπρωξαν και ισχυρίζεται τέλος, ότι η ίδια αρνήθηκε αυτήν τη φροντίδα.

Η Karen Loewy, η δικηγόρος της Wetzel αναφέρει ότι το κέντρο Glen St. Andrew είχε τη δύναμη να σταματήσει τους οφελούμενους από το να κακοποιούν την Wetzel και δεν το έκανε.

Η Wetzel εξηγεί: «Ένιωσα εντελώς φοβισμένη κι αβοήθητ,η όταν οι υπεύθυνοι του Glen St. Andrew δε με προστάτευσαν, αλλά η ιδέα ότι δε νομίζουν ότι πρέπει να προστατεύσουν κανέναν είναι συγκλονιστική. Οι ηλικιωμένοι αξίζουν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να αισθάνονται ασφαλείς, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή ποιον αγαπούσαν και θα το προχωρήσω για μας» .

Αναμένεται ότι θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την υπόθεση τις επόμενες εβδομάδες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!