Εμβόλιο για τον HPV θα διατίθεται στην Αγγλία σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες

07/02/2018
από

Άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες θα έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού κατά του HPV φέτος στην Αγγλία.

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε πιλοτικά σε 42 κλινικές σεξουαλικής υγείας το 2016 και αξιολογήθηκε η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας του προγράμματος ως επιτυχημένη.

Η λοίμωξη από τον ιό HPV δε μπορεί να αποφευχθεί με κανέναν άλλο τρόπο εκτός από τον εμβολιασμό. Τα εμβόλια παρέχουν πρόληψη έναντι των νοσημάτων που προκαλούνται από τον ιό, όπου παρασκευάσθηκαν και μελετήθηκαν με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του αιδοίου, του κόλπου, του πέους, του πρωκτού και των γεννητικών κονδυλωμάτων. Επιπλέον ο ίδιος ιός ευθύνεται για ορισμένες μορφές καρκίνου στοματοφάρυγγα, στοματικής κοιλότητας και λάρυγγα.

Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες ηλικίας κάτω των 45 ετών θα είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό κατά του ιού HPV.

Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι οι άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άλλους άνδρες καλωσορίζουν ένα πρόγραμμα εμβολιασμού HPV και μπορεί θα έχει επιτυχία μέσω των υπηρεσιών σεξουαλικής υγείας” , δήλωσε ο Dr Michael Edelstein, Σύμβουλος Επιδημιολόγος.

Χαιρετίζουμε την εισαγωγή ενός προγράμματος εμβολιασμού HPV για τους gay και bi άνδρες στην Αγγλία από τον Απρίλιο του 2018, που φέρνει τη χώρα σε ευθυγράμμιση με αυτό που συμβαίνει ήδη στη Σκωτία και την Ουαλία” , δήλωσε ο Liam Beattie, επικεφαλής της πολιτικής για τον HPV στο Terrence Higgins Trust.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!