“Ανεύθυνοι ιερείς θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των LGBTI ατόμων”

01/02/2018
από

Χριστιανός ιερέας δήλωνει ότι οι προκαταλήψεις στις εκκλησίες και στους ιερείς φταίνε για τα υψηλά ποσοστά αυτοκαταστροφής συμπεριφοράς της LGBTI κοινότητας.

Ανεύθυνοι ιερείς της χριστιανικής εκκλησίας θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των νεαρών LGBTI εφήβων, σύμφωνα με κορυφαίο ιερέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Rev Canon Steve Chalke, από την Χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση Oasis, δηλώνει ότι οι ιερείς είναι υπεύθυνοι για υψηλότερα ποσοστά ψυχικών ασθενειών και αυτοτραυματισμών μεταξύ των LGBTI εφήβων.

Aυτό το μήνα τα στοιχεία που έφερε στο φως η φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall δείχνουν ότι 1 στους 8 τρανς ανθρώπους έχει υποστεί σωματική παρενόχληση ή βία από συνάδελφο ή πελάτη, ενώ εργάζεται.

Η πιο πρόσφατη έκθεση για τα σχολεία, του ίδιου φιλανθρωπικού οργανισμού, που εξετάζει τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει ότι σχεδόν όλες κι όλοι οι τρανς μαθήτριες και μαθητές αυτοτραυματίζονται, ενώ σχεδόν οι μισοί προσπαθούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Ο Rev Canon Steve Chalke αναφέρει ότι:

«Οι έρευνες δείχνουν ότι η εκκλησία κι οι χριστιανοί είναι η μεγαλύτερη πηγή μηνυμάτων κατά των LGBT ατόμων στην κοινωνία, στα μέσα ενημέρωσης και στη δημόσια συζήτηση» .

Έτσι σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα, ο αιδεσιμότατος προτρέπει τους χριστιανούς να ξανασκεφτούν τη στάση τους:

«Καλώ όλους τους υπεύθυνους εκκλησιαστικούς ηγέτες να επανεκτιμήσουν την κατανόησή τους για τη Βίβλο και τα LGBTQI άτομα. Καλωσορίστε τα και αγκαλιάστε τα γι’ αυτό που είναι, αναγνωρίστε κι αγιάστε τις μονογαμικές τους σχέσεις» .

Ο κ. Steve Chalke αναφέρει ακόμη ότι το βασικό μήνυμα της Βίβλου είναι ένα μήνυμα «δικαιοσύνης, συμπόνιας κι απελευθέρωσης» . Αλλά αντ ‘αυτού, αναφέρει, “οι χριστιανοί ηγέτες δεν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, τις αντιφάσεις και τις ασυνέπειες που παρουσιάζει.

Η προσθήκη αυτή σημαίνει ότι η Βίβλος εξακολουθεί «κακώς να χρησιμοποιείται για να υπονομεύσει τα δικαιώματα των γυναικών, να δημιουργήσει αντιπαράθεση με τους επιστήμονες και να καταπιέσει τα LGBT άτομα» .


Ο Reverand κάνει έκκληση στους χριστιανούς ηγέτες:

Να είστε ειλικρινής

Όταν οι άνθρωποι λένε ότι «ακολουθούν την Αγία γραφή κυριολεκτικά» , παραβλέπουν τα σοβαρά ηθικά ζητήματα που παρουσιάζουν τα βιβλία της. Αντ ‘αυτού, πρέπει να διαλαγούμε με ολόκληρο κείμενο. Να αναγνωρίσουμε τα πολιτιστικά όρια και τις προκαταλήψεις μέσα στις οποίες γράφτηκαν όλα αυτά. Μόνο τότε θα ανακαλύψουμε το μεγαλύτερο φάσμα της ιστορίας της Βίβλου.

Αναγνωρίστε το ζήτημα

Αυτά τα ηθικά ζητήματα δεν είναι απλά πράγματα που οι Χριστιανοί μπορούν να «συμφωνήσουν ότι διαφέρουν» . Επιπλέον, η λάθος ερμηνεία της Βίβλου μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στους ανθρώπους στις εκκλησίες και στην κοινωνία στο σύνολό της, και το ζήτημα των δικαιωμάτων των LGBT ατόμων είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα.

Ξεκινήστε να διορθώνετε τα πράγματα

Πρέπει να δράσουμε τώρα για να διασφαλίσουμε ότι κάθε εκκλησία είναι ένα κέντρο ανοιχτότητας, ένταξης και δικαιοσύνης. Οι εκκλησίες πρέπει να αρχίσουν να επανορθώνουν μερικές από τις ακούσιες ζημιές, που ήταν καταπιεστικές και περιθωριοποιητικές.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!