Τρανς άνδρας συνελήφθη στη Ρωσία επειδή παρέλαβε τεστοστερόνη

31/01/2018
από

Ο άνθρωπος εσήγαγε τεστοστερόνη για ίδια χρήση από τη Λευκορωσία για 18 ολόκληρους μήνες χωρίς πρόβλημα και τον συνέλαβαν. Έλεος δηλαδή…

Οι ακτιβιστές της Ρωσίας ζήτησαν την άρση όλων των εγκλημάτων εναντίον του, καθώς το μόνο που έκανε είναι να αγοράζει την τεστοστερόνη του από το εξωτερικό.

Ο Vladislav K* είχε αγοράσει μέσω ίντερνετ τις ορμόνες του από τη γειτονική Λευκορωσία για να τις χρησιμοποιήσει ο ίδιος στη διαδικασία της φυλομετάβασής του. Αναγκάστηκε να αγοράζει την τεστοστερόνη από το διαδίκτυο, επειδή η πρόσβαση στην κατάλληλη ιατρική περίθαλψη για τα τρανς άτομα είναι πολύ δύσκολη στη Ρωσία.

«Αγόραζα από ξένο διαδικτυακό τόπο – δηλαδή, από τη Λευκορωσία. Για κάποιο χρονικό διάστημα -αυτούς δεκαοκτώ μήνες- όλα ήταν καλά” , δήλωσε στο Zona Media προσθέτοντας ότι:

«Δε γνώριζα καν κατ ‘αρχήν ότι αυτό απαγορεύεται» .

Στις 21 Νοεμβρίου, το 2017, δύο τελωνειακοί σταμάτησαν τον Vladislav στο ταχυδρομείο. Ήταν εκεί για να παραλάβει την τελευταία του παραγγελία.

«Παρουσιάστηκαν κι είπαν ότι έλαβαν μια εντολή για μένα, επειδή έκανα κάτι παράνομο στο ταχυδρομείο» , δήλωσε.

«Με πήγαν στο αυτοκίνητό τους … πήραν το δέμα μου, το άνοιξαν, υπήρχε ένα φάρμακο μέσα – όπως το περίμενα.»

Τον ρώτησαν αν είναι αθλητής και γι’ αυτό έπαιρνε τα φάρμακα αυτά, ώστε να βελτιώσει την αθλητική του απόδοση. Διερεύνησαν επίσης εάν εισάγει τα φάρμακα αυτά για να τα πουλήσει στη Ρωσία.

Είπα αμέσως όχι, είμαι transgender, και το χρειάζομαι. Λοιπόν, οι άνθρωποι – είναι ξεκάθαρο… δεν κατάλαβαν – είχαν μείνει έκπληκτοι” , είπε ο Vladislav.

Στη συνέχεια κατηγορήθηκε για λαθραία μεταφορά φαρμακευτικών ουσιών. Αν καταδικαστεί, η ποινή είναι φυλάκιση από 5 έως 10 χρόνια και πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου ρούβλια, δηλαδή 17.740 δολάρια ΗΠΑ.

Οι ακτιβιστές της τρανς κοινότητας, δήλωσαν ότι οι κατηγορίες εναντίον του Vladislav είναι απαράδεκτες:

«Η ποινική δίωξη ενός τρανς ατόμου που χρειάζεται ιατρική περίθαλψη είναι απάνθρωπη και ανεπαρκής με βάσει τους διεθνείς νομικούς κανόνες» , ανέφεραν προσθέτοντας ότι:

«Ζητούμε άνευ όρων τον τερματισμό της ποινικής δίωξης του Vladislav K. και την απομάκρυνση όλων των κατηγοριών» .




Δες και αυτό!