Cuckolding: Η ανερχόμενη σεξουαλική πρακτική στην LGBT κοινότητα

29/01/2018
από

Σε μια κοινωνία που εξιδανικεύει τη μονογαμία, η φαντασίωση του cuckolding είναι μια συχνή αφήγηση σεξουαλικών φαντασιώσεων” .

Μια νέα μελέτη του David Ley, του Justin Lehmiller και του συγγραφέα/ακτιβιστή Dan Savage, διαπίστωσε ότι το cuckolding έχει σημειώσει σημαντική αύξηση μέσα στην LGBT κοινότητα.


Τι είναι όμως το cuckolding;

Το cuckolding είναι το φετίχ, του να βλέπεις την/τον σύντροφό σου να εμπλέκεται σε σεξουαλική δραστηριότητα με κάποιο άλλο άτομο. Και μπορεί αυτή η πρακτική να είναι πολύ πρόσφατη, σαν όρος όμως υπάρχει από το 1562, καθώς, όπως επισημαίνει κι ο Ley “Αυτή η φαντασίωση υπάρχει όσο κι η σεξουαλικότητα” .

Η ορολογία αυτή βέβαια χρησιμοποιήθηκε την εποχή εκείνη για να χαρακτηρίσει με εξευτελιστικό τρόπο τον άντρα, που η σύζυγός του τον κεράτωσε ή έφερε στη ζωή το παιδί κάποιου άλλου. Ο όρος συνδέεται με τον κούκο, το γνωστό πτηνό, αφού το θηλυκό συνηθίζει να γεννά τα αυγά της σε φωλιές άλλων πουλιών… με τον κούκο της να μην έχει καμία αντίρρηση.

Ο Ley αναφέρει σχετικά με την έρευνα ότι “Ακούμε όλο και περισσότερο γι’ αυτό [cuckolding] τελευταία κι όλο και περισσότεροι άνθρωποι απορρίπτουν το κοινωνικό στίγμα ενάντια σε αυτή τη φαντασίωση” και προσθέτει ότι: “Σε μια κοινωνία που εξιδανικεύει τη μονογαμία, η φαντασίωση του cuckolding είναι μια συχνή αφήγηση σεξουαλικών φαντασιώσεων” .

Ο Lehmiller αναφέρει επίσης: “Για τους gay άνδρες, το cuckolding δεν είναι και τόσο ταμπού, γιατί ο κανόνας της δια βίου μονογαμίας δεν είναι τόσο ισχυρός στην LGBT κοινότητα. Εντούτοις, σημειώνεται αύξηση για πολλούς άλλους λόγους.

Στο επόμενο βιβλίο του: “Πες μου τι θέλεις: Η επιστήμη της σεξουαλικής επιθυμίας και πώς μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής” (Tell Me What You Want: The Science of Sexual Desire and How It Can Help Improve Your Sex Life) – ο Lehmiller διαπίστωσε ότι το 58% των ανδρών και το 1/3 των γυναικών έχουν φανταστεί το cuckolding.

Είναι μια σεξουαλική επιθυμία που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικών αναγκών και επιθυμιών, είτε πρόκειται για κάποιο ταμπού στο σεξ, είτε για νεωτερισμό, ή κάτι άλλο” , αναφέρει ο Lehmiller υπογραμμίζοντας ότι:

Οι άντρες είναι πιο πιθανό να φανταστούν ένα σκηνικό cuckolding και το κάνουν πιο συχνά – αλλά υπάρχουν και αρκετές γυναίκες που έχουν κι εκείνες παρόμοιες φαντασιώσεις, πράγμα που δείχνει την ανάγκη περισσότερων ερευνών, που να επικεντρώνονται στις επιθυμίες των γυναικών.” 

Ο Savage δήλωσε ότι έχει λάβει επιστολές από straight ζευγάρια που ενδιαφέρονται για το cuckolding, με τον σύζυγο να είναι συνήθως ο αποστολέας, αλλά δεν είχε λάβει αντίστοιχες επιστολές από κανένα ομόφυλο ζευγάρι “μέχρι που η ισότητα στο γάμο άρχισε να μαζεύει υποστηρικτές και να γίνεται δημοφιλής” .

Συνέχισε λέγοντας ότι: “Δεν μιλάμε για cuckolding αν δεν υπάρχει το στοιχείο της ταπείνωσης, της υποβάθμισης ή της άρνησης. Οι ερωτικές μας φαντασιώσεις έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τη ντροπή σε απόλαυση.

“Η πραγματικότητα της παρακολούθησης του συντρόφου σου να έχει σεξουαλική επαφή με κάποιο άλλο άτομο – ή το να γνωρίζεις ότι το κάνει, ακόμη κι αν δεν είσαι εκεί – είναι συχνά πολύ διαφορετικό από τη φαντασία. Μπορεί να ξυπνήσει πολύ ισχυρά συναισθήματα.

Οι ανταμοιβές μπορεί να είναι εκπληκτικές, σύμφωνα με ζευγάρια που το έχουν δοκιμάσει με επιτυχία ως παιχνίδι μέσα στη σχέση τους” τονίζει κλείνοντας ο Savage.




Δες και αυτό!