Αυτά είναι τα σχέδια του πρώτου Pride Κέντρου της Αυστραλίας

29/01/2018
από

Το 1ο Κέντρο Pride θα είναι παρόμοιο μ’ εκείνο του Σαν Φρανσίσκο και προβλέπεται να λειτουργήσει το 2020.

Οι νικητές του διαγωνισμού των αρχιτεκτονικών σχεδίων του 1ου Κέντρου Pride της Αυστραλίας είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή (28/01).

Θα βρίσκεται στα Νότια Προάστια της Μελβούρνης, στην περιοχή Port Phillip στην οδό Kilda. Πρόκειται για παραθαλάσσιο προάστιο όχι και πολύ μακριά από την κεντρική επιχειρηματική περιοχή.

Βασισμένο στο πρότυπο των κέντρων του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης, το νέο κέντρο θα παρουσιάζει την τέχνη και την ιστορία της LGBT κοινότητας, καθώς θα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, στήριξης και υγείας.

Οι αρχιτέκτονες της Grant Amon και της Brearley Architects and Urbanists κέρδισαν τον διαγωνισμό σχεδίασης.

Περισσότερες από 18 προτάσεις αρχιτεκτονικών σχεδίων υποβλήθηκαν, με σκοπό να διεκδικήσουν την πρωτιά στον διαγωνισμό, για το κτίριο που θα στεγάσει την LGBTQI κοινότητα, ώστε να έχει υπερήφανη για την ιδιοκτησία της και να έχει έναν τόπο για να γιορτάζει, ένα ασφαλές καταφύγιο» , δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Victorian Pride Centre, Jude Munro. «Αυτό το σχέδιο [που κέρδισε] είναι εμπνευσμένο και ικανοποιεί απόλυτα αυτά τα κριτήρια» , πρόσθεσε ο Munro.

Η δαπάνη είναι του Δήμου του Port Phillip που συνεισέφερε 13 εκατομμύρια δολάρια για τον σκοπό. Ο δήμαρχος Bernadene Voss, δήλωσε ότι είναι περήφανος που η συνεισφορά του συμβουλίου θα βοηθήσει για να προσφερθεί ένα σπίτι στην κοινότητα των LGBTI ατόμων.




Δες και αυτό!