Ούτε ο μισός πληθυσμός Αμερικανών δεν αισθάνεται άνετα με τα LGBT άτομα

26/01/2018
από

Παρά την αυξημένη προβολή και ευαισθητοποίηση, η αποδοχή των LGBT ατόμων από τον πληθυσμό των Αμερικανών μειώθηκε αισθητά το 2017.

Το GLAAD στην τέταρτη ετήσια έκθεση του Harris Poll Accelerating Acceptance αποτυπώθηκε, ότι λιγότερο από το ήμισυ (49%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονται «κάπως» ή «πολύ» άνετα με LGBT ανθρώπους, σε αντίθεση με το 53% του 2016.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της έκθεσης (2014), που σημειώνεται πτώση κι έρχεται σε αντίθεση με τις μελέτες, που γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κι έχουν δείξει αυξημένη αποδοχή για πράγματα, όπως η ισότητα των γάμων και οι νόμοι κατά των διακρίσεων.

Σχεδόν 2.200 Αμερικανοί που συμμετείχαν στην έρευνα – οι 1.900 από τους οποίους είναι ετεροφυλόφιλοι cisgender – ρωτήθηκαν για τη στάση τους απέναντι στα LGBT άτομα – συμπεριλαμβανομένων βαθμών αποδοχής σε χώρους λατρείας, ή “μαθαίνοντας ότι το παιδί μου έχει ένα μάθημα σχετικά με την ιστορία των LGBT δικαιωμάτων στο σχολείο” .

Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα κακά νέα, δυστυχώς: το 55% των ερωτηθέντων LGBT ατόμων ανέφεραν ότι υφίστανται ομοφοβικές ή τρανσφοβικές διακρίσεις, ποσοστό που αυξήθηκε σημαντικά από το 11% του 2016.

Και το 2017 καταγράφτηκαν υψηλά επίπεδα σε ανθρωποκτονίες κατά LGBT ατόμων, οι οποίες σημείωσαν άνοδο κατά 86%.

Αυτή η έρευνα αποτυπώνει σε αριθμούς στην προκατάληψη που ζουν πολλά LGBT άτομα στην Αμερική” , δήλωσε η πρόεδρος της GLAAD Sarah Kate Ellis .




Δες και αυτό!