Ο Bruce LaBruce είναι ένας καλλιτέχνης από τον Καναδά, του οποίου η δουλειά έχει αρκετές φορές απορριφθεί, λογοκριθεί (ακόμη και βομβαρδιστεί). Αν και βρισκόταν στη λίστα με τους αγαπημένους σκηνοθέτες του Kurt Cobain, οι -χωρίς budjet- ταινίες πάντα προκαλούσαν ανάμεικτα συναισθήματα με τους κριτικούς συχνά να τον ειρωνεύονται «δώστε στον LaBruce δύο δολάρια για να κάνει μια ταινία».

Οι ταινίες του συχνά εξερευνούν θέματα, όπως η παραβατικότητα της σεξουαλικότητας στους σύγχρονους πολιτισμούς, ενώ πολύ συχνά κάνει χρήση της gay πορνογραφίας. Ο ίδιος έχει υπάρξει μέλος σε punk – rock συγκροτήματα ενώ έγινε γνωστός, μέσα από το queer punk zine J.D.s. Αυτή την εποχή γράφει κείμενα και φωτογραφίζει για το Vice.

Παρά τις διαμάχες που έχουν προκαλέσει τα δημιουργήματά του τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η κληρονομιά του αρχίζει να αποκτά την αναγνώριση που της αξίζει.

Το 2015, τα camp & αιματοβαμμένα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά του, που τον ανέδειξαν – όπως ο ίδιος υποστήριξε – ως το «μπάσταρδο παιδί του νέου queer κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη» παρουσιάστηκαν σε μια πρωτοφανή έκθεση στο MoMA, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως «queer προβοκάτορα»  στη μη συμπεριληπτική κινηματογραφική λέσχη. Ο Raj Rajendra, διευθυντής του κινηματογράφου στον μουσείου, τον εξομοιώνει μάλιστα, με τον Andy Warhol της εποχής μας.

Αυτόν τον καιρό συνεργάζεται με το Τοm of Finland Foundation, με τα έργα του να παρουσιάζονται σε διάφορες εκθέσεις, ανά τον κόσμο.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο bill_thanau@yahoo.gr. Cu!