Φυσικά και ο Τραμπ έφερε μαζί του ένα τεράστιο κύμα αντί-lgbt βίας

23/01/2018
από

Κάθε χρόνο το New York City Anti-Violence Project δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία, σχετικά με τα εγκλήματα μίσους εις βάρος της LGBTQI κοινότητας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη φετινή έκθεση, τα εγκλήματα αυτά αυξήθηκαν κατά 86% τον χρόνο που μας πέρασε, αναδεικνύοντάς το 2017 ως το πιο “θανατηφόρο” έτος για την LGBTQI κοινότητα.

Ο Εθνικός Συνασπισμός Προγραμμάτων για την Καταπολέμηση της Βίας, ένας συνασπισμός 40 κοινοτικών ομάδων κατά της βίας, σημείωσε ότι η κλιμάκωση αυτής της βίας, προς το τέλος του κύκλου των προεδρικών εκλογών, δεν είναι καθόλου τυχαία.

“Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις εκλογές λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να πάρει πίσω την Αμερική για τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι τέθηκαν στο περιθώριο από τους LGBTQ και τους μετανάστες”, δήλωσε στη Ηuffpost, η Beverly Tillery – υπεύθυνη του project.

“Ήταν μια τακτική επίθεσης προς αυτές τις κοινότητες“, πρόσθεσε. “Υπάρχουν περισσότερα περιστατικά βίας, επειδή το κλίμα στη χώρα έχει αλλάξει. Δίνει πάτημα στους ανθρώπους να αισθάνονται ότι μπορούν να διαπράττουν πράξεις βίας που βασίζονται στο μίσος, χωρίς κάποιο αντίκτυπο».

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα μη λευκά LGBTQΙ άτομα φαίνεται να έχουν υποστεί το κύριο βάρος της βίας αυτής. Από το συνολικό αριθμό των ανθρωποκτονιών πέρυσι, η έκθεση δείχνει ότι το 71% είχε να κάνει με μη λευκά LGBTQI άτομα. Τα θύματα ήταν κυρίως τρανς γυναίκες, queer άτομα και bi ή gay cisgender άνδρες.

Περισσότερα από τις μισά εγκλήματα σημειώθηκαν στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη, τη Λουιζιάνα και το Τέξας, σύμφωνα με την έκθεση.

Άλλα σημαντικά ευρήματα:

Το 67% των θυμάτων ήταν ηλικίας 35 ετών και κάτω.

Το 59% των θυμάτων σκοτώθηκε με όπλο.




Δες και αυτό!