H αστυνομία στην Ινδονησία παρακολουθεί τα προφίλ gay ανδρών στα dating apps

19/01/2018
από

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν στην Ινδονησία, επειδή συμμετείχαν σε ένα gay σεξ πάρτι.

Οι αρχές εισέβαλαν στον χώρο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην επαρχία στη δυτική Ιάβα, αφού παρακολουθούσαν τα προφίλ των ανδρών αυτών στις dating εφαρμογές. 

Αν και η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Ινδονησία, η σύλληψη αυτή αποτυπώνει τους διωγμούς που υφίσταται η LGBTI κοινότητα στη χώρα.

Η ομάδα των ανδρών συνελήφθη βάσει των νόμων κατά της πορνογραφίας.

«Οι δράστες θα κατηγορηθούν για παραβίαση του άρθρου 36 του νόμου αριθ. 44/2008 για την πορνογραφία, με μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και ανώτατο πρόστιμο», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας Cianjur Soliyah στο CNN Indonesia.

Το άρθρο 36 του νόμου περί πορνογραφίας αναφέρει ότι «πρέπει να διώκεται κάθε πρόσωπο που εμφανίζει τον εαυτό του ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο σε δημόσια παράσταση ή επίδειξη που απεικονίζει γυμνό, σεξουαλική εκμετάλλευση, εξαναγκασμό ή άλλες πορνογραφικές ενέργειες».

Η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι βρήκε αλκοόλ, λιπαντικό και προφυλακτικά στον χώρο που πραγματοποιήθηκε το πάρτι.

Ένας από τους άνδρες που βρέθηκαν ήταν ανήλικος, αλλά κανένας από τους άνδρες δεν κατηγορήθηκε για βιασμό.

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την «αποκλίνουσα» συμπεριφορά στην περιοχή και να προσπαθήσει να την σταματήσει πριν συμβεί.

«Θα συνεχίσουμε να διερευνάμε αυτή την σεξουαλική απόκλιση, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών για πορνεία ιδίου φύλου, επειδή καταστρέφει τη συμπεριφορά των νέων στο μέλλον», δήλωσε ο Soliyah.

 




Δες και αυτό!