Δολοφονία λεσβιακού ζευγαριού: Βασανίστηκε, βιάστηκε & πυρπολήθηκε

18/01/2018
από

Οι οκτώ ύποπτοι, που κατηγορούνται για τη βάναυση δολοφονία , πρόκειται να εμφανιστούν στο δικαστήριο, σήμερα (18 Ιανουαρίου), για να ζητήσουν να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση.

Ένα ζευγάρι λεσβιών δολοφονήθηκε σε μια βάναυση επίθεση, κοντά στο σπίτι τους, στο Mooinooi της Νότιας Αφρικής.

Η Joey κι η Anisha van Niekerk εμφανίστηκαν τελευταία φορά, όταν έφυγαν για να πάνε σε μία κηδεία, στις 10 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δεν κατάφεραν ποτέ να παραστούν στην κηδεία αυτή, οπότε η αστυνομία άρχισε μια έρευνα προς αναζήτηση των δύο γυναικών, που κατέληξε στο καμένο αυτοκίνητο έξι μέρες αργότερα.

Μετά από την συνέχιση της έρευνας, οι σοροί του ζευγαριού ανακαλύφθηκαν στο πλάι του δρόμου, λίγα μίλια μόνο μακριά από το σπίτι τους.

Η αστυνομία πιστεύει ότι το ζευγάρι κρατήθηκε σε ένα κοντέινερ, που ανήκει σ’ έναν από τους κατηγορούμενους, προτού βασανιστούν βάναυσα και δολοφονηθούν.

Οι αρχές συνέλαβαν οκτώ υπόπτους, άνδρες και γυναίκες, σε σχέση με την επίθεση, οι οποίοι κυμαίνονται μεταξύ 18 και 53 ετών.

Ο αδελφός της Anisha δήλωσε, εντελώς συντετριμμένος, στον νοτιοαφρικανικό Τύπο:

«Η οπτική μου σε αυτό – ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να αισθάνεται γι ‘αυτό το συμβάν – είναι ότι αρχικά έγινα έξαλλος, όταν άκουσα όλα όσα έγιναν, ότι βασανίστηκαν και βιάστηκαν πριν δολοφονηθούν, αλλά με χαροποιεί το γεγονός, ότι θα υπερισχύσει η δικαιοσύνη κι ότι ο κατηγορούμενος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το νόμο. Σε αυτό το στάδιο, τίποτα δε θα μας δώσει τις απαντήσεις που θέλουμε, για το γιατί δολοφονήθηκαν τόσο βάναυσα” .

Παρά τη σοβαρότητα των εγκλημάτων, οι οκτώ ύποπτοι θα παραστούν σε ακρόαση σήμερα το απόγευμα (18 Ιανουαρίου) με σκοπό να αιτηθούν την προσωρινή απελευθέρωσή τους.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!