Ο ανοιχτά gay αθλητής που θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους ολυμπιακούς αγώνες δε θα πάει στον Λευκό Οίκο

15/01/2018
από

Πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι ο Adam Ribbon θα είναι ο πρώτος ανοιχτά gay αθλητής που θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ σους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες. Λίγο αργότερα μάθαμε ότι ο ίδιος αρνήθηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί στον Λευκό Οίκο.

O πρώτος ανοιχτά gay πρωταθλητής των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Σε συνέντευξή του στο ΒΒC, o Ribbon δήλωσε: “Είναι καθήκον μας, ως αθλητές, να αποτελούμε πρότυπα για τους άλλους. Δεν θα πάω στον Λευκό Οίκο”. 

Εξηγώντας στη συνέχεια τους λόγους, υποστήριξε: “Δε θα πάω γιατί δεν νομίζω ότι κάποιος σαν και εμένα θα ήταν ευπρόσδεκτος εκεί. Ξέρω τι σημαίνει να βρίσκεσαι σ΄ένα δωμάτιο και να αισθάνεσαι ότι δεν σε θέλουν εκεί. Έχοντας την πλατφόρμα του ολυμπιονίκη, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιζόμαστε αυτά που πιστεύουμε και να μιλάμε ενάντια σε όσα είναι λάθος και άδικα”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Ribbon σχολιάσε και τη γλώσσα που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο Τραμπ, λέγοντας: “Αν μιλούσα με τον τρόπο που ο πρόεδρος Τραμπ μιλά στον κόσμο, η μάνα μου θα μου τις έριχνε για τα καλά.

Ο Adam Ribbon είναι ο δεύτερος (ανοιχτά) gay αθλητής που αρνήθηκε να βρεθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο πρώτος ήταν ο Gus Kenworthy, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι “ψεύτικες συμμαχίες”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!