Έρευνα: Τι δε μαθαίνουν τα queer κορίτσια για τα ΣΜΝ;

13/01/2018
από
Consoling homosexual couple

Σε πρόσφατη έρευνα η συγγραφέας αναφέρει ότι: “Οι συμμετέχουσες μας είπαν ότι «ποτέ δεν είχαν ακούσει για τα dental dams» .

Μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε τι δε γνωρίζουν πολλές queer νεαρές γυναίκες: Τα κορίτσια εφηβικής ηλικίας δε λαμβάνουν ουσιαστικές πληροφορίες για την προστασία τους από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα για τις σεξουαλικές συνευρέσεις τους με άτομα του ίδιου φύλου.

Οι ερευνητές του Κέντρου Καινοτομίας Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Columbia της Βρετανίας και το Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης, έτρεξαν μία έρευνα, όπου έλαβαν μέρος σε 160 κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών και διαπίστωσαν ότι πολλά δεν είχαν ιδέα ότι ήταν ακόμη δυνατόν να νοσήσουν έχοντας σεξουαλική επαφή με άλλη γυναίκα.

Portrait of happiness same sex young real couple girl piggyback ride smiling and having fun through street of Istanbul, Turkey

Οι συμμετέχουσες μας είπαν ότι «δεν είχαν ακούσει ποτέ για τα οdental dams» ή νόμιζαν ότι δεν χρειαζόταν να ανησυχούν για τα ΣΜΝ, από τη στιγμή που είχαν σεξουαλική επαφή με τα κορίτσια» , δήλωσε η ερευνήτρια του UCB, Τζένιφερ Γούλοβιτς. Άλλες παραδέχθηκαν ότι δε γνωρίζουν ότι τα ΣΜΝ μπορούν να μεταδοθούν μέσω των sex-toys που χρησιμοποιούνται από κοινού.

Πολλά κορίτσια μας είπαν ότι δεν έχουν παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής, κι αν είχαν την τύχει να παρακολουθήσουν ένα, δεν ήταν και πολύ ενημερωτικό” , πρόσθεσε η Γούλοβιτς. “Και ακόμη κι όταν έθεσαν ερωτήσεις, η εστίαση στο ετεροφυλόφιλο σεξ τις έκανε να αισθάνονται άβολα.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Adolescent Health, ευθυγραμμίζεται με μια άλλη πρόσφατη έρευνα, που έδειξε επίσης, ότι το 75% των Αμερικανών, δεν έλαβε πληροφορίες για το μη ετεροφυλόφιλο σεξ στο σχολείο.




Δες και αυτό!