Ο Trump δε θα πάει στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο

12/01/2018
από

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε, ότι δεν είναι «μεγάλος οπαδός» του νέου κτηρίου της πρεσβείας, αξίας ενός δισ. δολαρίων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε τα σχέδια του να επισκεφτεί το Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο, όπου έπρεπε να εγκαινιάσει τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο.

Σε ένα tweet σήμερα το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε ότι δεν είναι «μεγάλος οπαδός» της νέας πρεσβείας, ονομάζοντάς την «κακή συμφωνία» .

Ωστόσο, ακριβώς επειδή ετοιμάζεται μεγάλη διαμαρτυρία από την LGBTI κοινότητα, πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν τον λόγο της ακύρωσης του ταξιδιού του και της όλης απαξίωσης του προέδρου.

Ο Trump ανέφερε ακόμη ότι η παλιά τοποθεσία της πρεσβείας στην πλατεία Grosvenor του Λονδίνου, πωλήθηκε από τη διοίκηση του Obama για «φιστίκια». Ωστόσο, η κίνηση αυτή είχε ήδη γίνει από τον Οκτώβριο του 2008, ενώ ήταν πρόεδρος ακόμη ο George W Bush.

Από την άλλη ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, απάντησε: «Πολλοί Λονδρέζοι έχουν καταστήσει σαφές ότι ο Donald Trump δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ, ενώ επιδιώκει μια τέτοια διαχωριστική ατζέντα» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!