Αυτός ο ιερέας βρήκε το θάρρος να πει στο ποίμνιό του ότι είναι gay

20/12/2017
από

Ένας καθολικός ιερέας στο Μιλγουόκι έκανε coming out ως gay, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ζει πια στις σκιές και ότι σκοπεύει να ζει ως ο αυθεντικός gay εαυτός του.

Ο λόγος για τον Γκρέγκορι Γκρέιτεν, ο οποίος αποκάλυψε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό την περασμένη Κυριακή στην ενορία του Αγίου Μπερνάντετ, λαμβάνοντας μάλιστα τα συγχαρητήρια αρκετών πιστών.

Ο ίδιος, μάλιστα, έγραψε και ένα κείμενο για το National Catholic Reporter.

Είναι πραγματικά σπάνιο να βλέπεις έναν ιερέα να κάνει coming out και ο συγκεκριμένος αποφάσισε να το κάνει, γιατί θέλει να γίνει ένα πραγματικό πρότυπο για τους άλλους.

Όπως δηλώνει, θέλει να βοηθήσει ώστε να σπάσει η σιωπή των gay ανδρών στον κλήρο και να αποκτήσουν και πάλι τη φωνή τους.

“Θα αγκαλιάσω το άτομο που δημιούργησε ο θεός για εμένα”, γράφει χαρακτηριστικά.

«Εγώ θα σας βοηθήσω, είτε είστε ομοφυλόφιλοι είτε ετεροφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή τρανς, για να είστε ο αυθεντικός σας εαυτός – για να είστε πλήρως ζωντανοί κατ’ εικόνα αυτού και καθ’ ομοίωση του Θεού».

Ο Γκρέιτεν έγραψε, επίσης, ότι έχει αποφασίσει να σταθεί με τους «λίγους θαρραλέους ιερείς που έχουν αναλάβει τον κίνδυνο να βγουν από τις σκιές και έχουν επιλέξει να ζήσουν στην αλήθεια και την αυθεντικότητα».




Δες και αυτό!