«Δεν θέλω να με αποκαλούν gay γιατί απλά είμαι άνδρας, τελεία»

18/12/2017
από

Συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera έδωσε ο σχεδιαστής Stefano Gabbana, το μισό του οίκου των Dolce & Gabbana, επισημαίνοντας ότι δεν του αρέσει να τον χαρακτηρίζουν βάσει του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν θέλω να με αποκαλούν gay γιατί απλά είμαι άνδρας, τελεία. Η λέξη gay δημιουργήθηκε από αυτούς που θέλουν να βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους, και δεν θέλω να με ταυτοποιούν βάσει των σεξουαλικών επιλογών (?!) μου». 

Ο σχεδιαστής ξεκίνησε την διάσημη εταιρεία ρούχων του το 1984 με τον σύντροφό του Dominico Dolce με τον οποίο συνεχίζουν μαζί επαγγελματικά αν και χώρισαν το 2004.

«Πίστευα ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω μια νέα κουλτούρα ως ένα διάσημο πρόσωπο, μια κουλτούρα που δεν βασίζεται πια στα δικαιώματα των gay, αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε ανθρώπινα πλάσματα πριν να είμαστε αμφιφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι» τόνισε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας.

Υποστήριξε επίσης ότι είπε πολλές φορές η συσχέτιση με τους gay «χρησιμοποιείται ως άμυνα αλλά δεν θέλω πια να με προστατεύει κάτι γιατί δεν έχω κάνει κάτι κακό».

Ο 55χρονος σήμερα Gabban εξομολογήθηκε ότι διαπίστωσε για πρώτη φορά ότι ήταν γαυ όταν ήταν 18 ετών. Η τότε κοπέλα του «την οποία αγαπούσε» τον επισκέφθηκε στο Μιλάνο αλλά όταν πήγαν για χορό «κατέληξε να κοιτάζει περισσότερο τους άνδρες απ΄αυτή».




Δες και αυτό!