Τα ομόφυλα ζευγάρια είναι περισσότερο ευτυχισμένα από τα ετερόφυλα

15/12/2017
από

Περισσότερη ευτυχία στη σχέση τους φαίνεται να απολαμβάνουν τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Οι ακαδημαϊκοί πίσω από την έρευνα υποστηρίζουν ότι το συμπέρασμα αυτό αντισταθμίζει το στερεότυπο ότι οι σχέσεις του ίδιου φύλου είναι συχνά συγκρουσιακές και δυσλειτουργικές.

Η έρευνα βασίζεται σε συνεντεύξεις 25.000 ατόμων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία και δημοσιεύτηκε στην ακαδημαϊκή εφημερίδα Family Relations.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ποιότητα σχέσης των ομόφυλων ζευγαριών στη Μ. Βρετανία είναι ίδια με των ετερόφυλων, ενώ στην Αυστραλία είναι υψηλότερη.

Η έρευνα επεξηγεί και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι οι gay και οι λεσβίες αισθάνονται έντονα μέρος μιας κοινότητας, πράγμα που ενισχύσει την αυτοεκτίμησή τους και τους επιτρέπει να επιτυγχάνουν υψηλότερα επίπεδα ευημερίας.

Επενδύουν, επίσης, περισσότερο στις σχέσεις τους, εξαιτίας των προσωπικών και θεσμικών εμποδίων που πρέπει να ξεπεράσουν ως μέλη μιας μειονότητας.

Τέλος, η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι bisexual έχουν χαμηλότερη ποιότητα σχέσης από τους gay, τις λεσβίες και τους straight. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι η αμφιφυλοφιλία εξακολουθεί να αποτελεί μια σιωπηλή και αόρατη σεξουαλική ταυτότητα.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!