Έξι μήνες πριν νομιμοποίησαν την ισότητα στον γάμο, τώρα αποφάσισαν να την πάρουν πίσω

12/12/2017
από

Στην απαγόρευση των gay γάμων προχώρησε η Συνέλευση των Βερμούδων. Τι και αν έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που θεσπίστηκε η ισότητα στον γάμο. Φαίνεται πως οι νομοθέτες άλλαξαν γνώμη και φαίνεται πως προτιμούν τα σύμφωνα συμβίωσης από τους πολιτικούς γάμους για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Να σημειώσουμε ότι η νομιμοποιήση, αρχικά, είχε έρθει μετά από την απόφαση ενός δικαστή τον περασμένο Μάιο, όταν ένα ομόφυλο ζευγάρι Winston Godwin και Greg DeRoche” αμφισβήτησε τους τοπικούς νόμους.

Winston Godwin και Greg DeRoche

Ωστόσο, μολονότι η απόφαση αυτή χορήγησε στα ζευγάρια του ιδίου φύλου το δικαίωμα να παντρεύονται, δεν τους χορήγησε αυτόματα τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Ο Walton Brown, Υπουργός Εσωτερικών, εισήγαγε τον σχετικό νόμο στη συνέλευση την περασμένη Παρασκευή.

Ένας από αυτούς που υποστήριξαν τον νόμο ήταν ο βουλευτής του Προοδευτικού Εργατικού Κόμματος, Lawrence Scott«Όπως συμβαίνει τώρα, [η κοινότητα των LGBTI] μπορεί να έχει το όνομα γάμο αλλά χωρίς τα οφέλη. Αλλά με τον νόμο αυτό θα έχει τα οφέλη και απλά δεν έχει το όνομα. Τα οφέλη είναι αυτά που πραγματικά θέλει”.

Μεταξύ αυτών που μίλησαν εναντίον της νομοθεσίας ήταν και η υπουργός εσωτερικών υποθέσεων Shadow Patricia Gordon-Pamplin: «Δεν μου αρέσει να δέχομαι ότι είναι καλό να αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό τρόπο τις αδελφές και τους αδελφούς μας”.

Μετά από μια συζήτηση πέντε ωρών, η νομοθεσία ψηφίστηκε με 24 ψήφους υπέρ και 10 κατά.




Δες και αυτό!