Ο δήμος Σωτήρας λογοκρίνει τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για παράσταση με ομοερωτικό περιεχόμενο

06/12/2017

Την απόφαση να μην επιτρέψει στον ΘΟΚ να μεταβεί στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας για το ανέβασμα της παράστασης με το έργο του Μάικ Μπάρτλετ «Cock» έλαβε ομόφωνα την Τρίτη σε βραδινή του συνεδρία το δημοτικό συμβούλιο Σωτήρας.

Η πρωτοφανής και προκλητική απόφαση, που ουσιαστικά λογοκρίνει μια θεατρική παράσταση λήφθηκε μετά από μια σειρά διαβουλεύσεων σχετικά με το ανέβασμα ή όχι της παράστασης, μετά από αντιδράσεις της τοπικής εκκλησιαστικής επιτροπής και κατοίκων της Σωτήρας.

Η συγκεκριμένη παράσταση του ΘΟΚ, έχει ήδη ανέβει με επιτυχία σε Λευκωσία και Λεμεσό και χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, ωστόσο, στον Δήμο Σωτήρας, πολίτες κινητοποιήθηκαν, ζητώντας τη στήριξη και τη βοήθεια της Εκκλησίας για ν’ ακυρωθεί.

Μόλις το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού Γιάννης Τουμαζής, διαβεβαίωνε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ότι από πλευράς ΘΟΚ δεν τίθεται κανένα θέμα και η παράσταση θα παρουσιαστεί κανονικά στη Σωτήρα την Τετάρτη.

Η παραγωγή του ΘΟΚ «Cock», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου θέτει σε πρώτο πλάνο ζητήματα ταυτότητας, αγάπης και σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους.

Η θέση του σκηνοθέτη του έργου, Κώστα Σιλβέστρου, όπως την ανάρτησε ο ίδιος στο διαδίκτυο:

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!