Η αστυνομία του Λονδίνου αναζητά δύο άνδρες που συνδέονται με ομοφοβικό έγκλημα μίσους στο μετρό σε βάρος gay νεαρού.

Το θύμα είναι ένας 19χρονος νεαρός, που ταξίδευε από το West Ham και το North Greenwich στη γραμμή Jubilee με τους φίλους του.

Στις 21 Οκτωβρίου γύρω στις 11:10 το βράδυ οι δράστες επιβιβάστηκαν στο τρένο από το West Ham και ξεκίνησαν να κακοποιούν λεκτικά το θύμα και τους φίλους του χρησιμοποιώντας ομοφοβικό λόγο. Ο Λονδρέζος έφηβος αναφέρεται ότι “τον πίεσαν και τον ανάγκασαν να ζητήσει συγγνώμη, επειδή είναι gay” .

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών δήλωσε:

Όταν οι δράστες προκαλούνται, γίνονται περισσότερο κακοποιητικοίΟ πρώτος δράστης έπιασε το θύμα κεφαλοκλείδωμα. Ο δεύτερος δράστης πήρε το κινητό του θύματος και τον κακοποίησε λεκτικά απειλώντας τον, ότι θα τον μαχαιρώσει. Ακόμη, απαιτούσαν από το θύμα να απολογηθεί για το ότι είναι gay, κάτι που τελικά αναγκάστηκε να το κάνει μιας και δε τον άφηναν να αναπνεύσει. Τελικά, τον άφησαν να φύγει και του έδωσαν πίσω το κινητό του, αλλά ακολούθησε διαμάχη μεταξύ των φίλων του θύματος και των δραστών.

Μία 25χρονη φίλη του θύματος χτυπήθηκε με μπουνιές με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω στο έδαφος. Έπειτα από την επίθεση είχε μελανιές στο σώμα της.

Τα θύματα αποβιβάστηκαν από το τρένο στο North Greenwich.