Το «Νήμα» είναι ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα.

Μετά την πρεμιέρα της στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κι αφού ταξίδεψε σε διεθνή Φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο – η νέα ταινία του Τhe Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης), θα προβάλλεται από τις 7 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.
Κάθε βράδυ, μετά την προβολή των 22.00, μια έκπληξη θα περιμένει τους θεατές και το κοινό. Το φουαγιέ του ΑΣΤΟΡ θα μεταμορφώνεται σε μπουάτ φιλμνουάρ, με μικρές συναυλίες κι ελεύθερη είσοδο.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναυλιών :
Πέμπτη 7/12 – Felizol
Παρασκευή 8/12 – The Boy
Σάββατο 9/12 – Κτίρια τη νύχτα
Κυριακή 10/12  – Άγγελος Κυρίου
Δευτέρα 11/12 – Λόλεκ
Τρίτη 12/12 – Δεσποινίς Τρίχρωμη

Τετάρτη 13/12 – Nalyssa Green


Σύνοψη

Το «Νήμα» είναι ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν, που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες, που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.


Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη

Το Νήμα είναι μια προσωπική ταινία σκανταλιά. Μάλλον είναι για θεατές που τους αρέσουν οι κωμωδίες που δεν έχουν αστεία, οι ταινίες επιστημονικής φαντασίες που οι ήρωες δεν ξέρουν να αλλάξουν μια λάμπα, οι άγριες ερωτικές σκηνές που συμβαίνουν μέσα στο μυαλό, για θεατές που θέλουν όταν βγαίνουν απ’το σινεμά να ψάχνουν το σάουντρακ της ταινίας, για άγρια αγοροκόριτσα και άντρες λάτρεις του μελοδράματος και του καταθλιπτικού τεχνικολόρ, για μυωπικούς που κάτι παθαίνουν με το κόκκινο χρώμα, για θεατές που μια μέρα δεν θα  ντρέπονται να κλάψουν δίπλα στον φίλο τους.


Σκηνοθεσία, Σενάριο, Σκηνικά: Τhe Boy
Πρωταγωνιστεί: Σοφία Κόκκαλη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σιμός Σαρκετζής GSC
Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Sound Design: Kτίρια τη Νύχτα
Ήχος: Νίκος Τριανταφύλλου
Foley Editor & Dubbing: Βάλια Τσέρου
Μουσική: Felizol & The Boy
Special Effects: Προκόπης Βλασσερός
VFX: Ιωάννης Αγελαδόπουλος
Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Παραγωγός: Ελένη Μπερντέ
Παραγωγή: Logline
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ
Διάρκεια: 96’
Έτος Παραγωγής: 2016
Διανομή: WEIRDWAVE

NHMA
 Μια ταινία του Τhe Boy
 με την Σοφία Κόκκαλη
(Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας – Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2017)
7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους
από την #WEIRDWAVE