Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης

21/11/2017
από

Για όγδοη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, η διημερίδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης.

Πρόκειται για ημέρα μνήμης για όσα τρανς άτομα υπήρξαν θύματα τρανσφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας, αλλά και αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην καθημερινότητά τους.

Εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία τόνισε σε χαιρετισμό που απηύθυνε: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα με τα οποία προσέρχομαι στη σημερινή εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του τρανσφοβικού μίσους σε όλον τον κόσμο, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος στέλνει τους χαιρετισμούς του. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα γιατί αφενός υπάρχει ικανοποίηση εξαιτίας του γεγονότος ότι τη χρονιά που πέρασε σε σχέση με τον Νοέμβρη του 16′ που ήμασταν ξανά εδώ στην ίδια αίθουσα, έχουμε κάνει σε νομοθετικό επίπεδο, σημαντικά βήματα στον τομέα των ανθρωπίνων, των ατομικών και των πολιτικών δικαιωμάτων, κάτι που είναι αναμφίβολα αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας και των αγώνων πολλών από όσους και όσες βρίσκονται σήμερα εδώ» και προσέθεσε: «Αποδείχθηκε φέτος ότι εντός της ελληνικής κοινωνίας υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό που δηλώνει παρών, το οποίο γνωρίζει πώς να θέτει και να παλεύει ένα σκοπό με πίστη στις δυνάμεις του και παρά τις συντονισμένες προσπάθειες εναντίον του».

Ακόμα, η κ. Καββαδία καταλήγοντας επεσήμανε: «Είμαστε εδώ αντλώντας δύναμη από όσα έχουν επιτευχθεί αποφασισμένοι, αποφασισμένες, αποφασισμένο να σηκώσουμε κάθε πέπλο σιωπής. Με την πεποίθηση ότι τα δικαιώματα όλων μας δεν είναι δυνατόν να επαφίενται ούτε στην καλή προαίρεση ούτε στη θετική ή μη διάθεση της Κοινής Γνώμης, η οποία άλλωστε γνωρίζουμε πολύ καλά από ποιους και με ποιο τρόπο χειραγωγείται. Τα δικαιώματα όλων μας χωρίς διακρίσεις απορρέουν από την αυτονόητη απαίτηση να αποτελούμε μέλη μιας δίκαιης πολιτείας. Και γι΄αυτό σε αυτό το στόχο δεν χωρούν κανενός είδους εξαιρέσεις».

Ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, αναφέρθηκε στις 325 δολοφονίες μίσους τρανς ανθρώπων που έχουν καταγραφεί κατά το τελευταίο 12μηνο, χαρακτηρίζοντας τις «κορυφή του παγόβουνου». Παράλληλα, στάθηκε στο πρόβλημα της καταγραφής των εγκλημάτων αυτών παγκοσμίως. «Είναι πράγματι γεγονός ότι τα τρανς άτομα, έλκονται έρχονται πιο συχνά αντιμέτωπα σε σύγκριση με άτομα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα αντιμέτωπα με παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων τους», είπε ο κ. Ποττάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις υποθέσεις βίας που αναφέρονται στον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με βία κατά τρανς ατόμων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!