Όταν η Ανδρομέδα “κέρδισε” το όνομά της

21/11/2017
από

Δεκτό έκανε το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης το αίτημα της νεαρής τρανς κοπέλας, Ανδρομέδας Ψαρού, να διορθωθεί το φύλο της στη ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Όπως δήλωσε η ίδια στο “Ε”: «Μετά από αγώνα επιμονής και υπομονής εκδικάστηκε το αίτημα μου στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης από τις 2/10 για την διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησής μου, αναφορικά με την διόρθωση φύλου από άρρεν σε θήλυ και αλλαγής ονοματεπώνυμου. Αυτή η απόφαση και κίνηση ήταν ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής μου! Και στην περίπτωση αυτή δεν μιλάω για παιχνίδι με βελάκια ούτε για στρογγυλούς στόχους, μιλάω για την αλλαγή της ζωής μου στο φύλο που ανέκαθεν ανήκα και πλέον είμαι ευτυχισμένη.»

Η δικηγόρος της, Δήμητρα Χατζηλεωνίδα, ανέφερε επίσης στην εφημερίδα: «Το δικαστήριο αντιλήφθηκε την υπόθεση και έκανε υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών στις εφαρμοστέες νομικές διατάξεις εξετάζοντάς τη με ευρύτητα πνεύματος, χωρίς στερεοτυπικές απόψεις που έως τώρα επέβαλαν χειρουργική φυλομετάβαση».

Η Ανδρομέδα ευχαριστεί όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της και στέκονται ακόμα, όσους και όσες την αποδέχονται όπως είναι.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!