Έτοιμος να καθίσει στο σκαμνί και να αντιμετωπίσει την κατηγορία για τα όσα είπε και έγραψε τον Δεκέμβριο του 2015, με αφορμή το νομοσχέδιο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.

Σε δίκη ο μητροπολίτης Αμβρόσιος

Ο εισαγγελέας μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε δεκτή την μήνυση και πλέον ο ποιμενάρχης παραπέμπεται σε δίκη, στις 15 Μαρτίου στο δικαστήριο του Αιγίου. Όπως αναφέρει το περιβάλλον της Μητρόπολης του, ο ιεράρχης δεν γνώριζε κάτι για το θέμα, ωστόσο θα προσέλθει στο δικαστήριο, δηλώνοντας την διάθεση του να κριθεί από την δικαιοσύνη.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» αφού τονίζει ότι δεν ήθελε να θίξει ανθρώπους, αλλά την αμαρτία της ομοφυλοφιλίας, δηλώνει: «Εγώ είμαι εκφραστής του νόμου του Θεού και όχι των ανθρώπων».

Στο μεταξύ με νέα του ανάρτηση και αναφερόμενος στις πλημμύρες της δυτικής Αττικής «ξαναχτυπά». Τονίζει συγκεκριμένα ότι η καταστροφή που έγινε ήταν αποτέλεσμα της αθεΐας του πρωθυπουργού και ορισμένων υπουργών του, ρίχνοντας τα πυρά του κατά των ΜΜΕ.

«Στο άθεο αυτό Κράτος, στο οποίο ζούμε σήμερα, με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς, κανείς δεν σκέφθηκε να καλέση στο πάνελ του και κάποιο εκπρόσωπο του Θεού, κάποιο εκκλησιαστικό πρόσωπο, ώστε να ακουσθή και της Εκκλησίας η άποψη. Και όμως η άποψη της Εκκλησίας είναι η πιο έγκυρη, όταν κρίνωνται τα φαινόμενα αυτά!” αναφέρει μεταξύ άλλων.

πηγή: patrasevents.gr