Κατατέθηκε στη Γερουσία το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

15/11/2017
από

Το νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου περί γάμου, ώστε να επιτρέπεται και σε ομόφυλα ζευγάρια κατατέθηκε στη Γερουσία της Αυστραλίας.

Η ισότητα στον γάμο θα είναι πραγματικότητα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Το νομοσχέδιο του γερουσιαστή Ντιν Σμίθ κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη 15/11/17 στη Γερουσία. Το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής ανακοίνωσε ότι το 61,6% ψήφισε «ναι» για να υποστηρίξει την αλλαγή του νόμου για το γάμο.

Ο γενικός εισαγγελέας Τζορτζ Μπράντις αναμένει, ότι η Γερουσία θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες εβδομάδας.

Ο Γερουσιαστής Μπράντις δήλωσε, ότι θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις προκειμένου να επεκτείνει την απαλλαγή των θρησκευτικών εκπροσώπων σε πολιτικούς γάμους.

Πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό σύστημα προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών και των ελευθεριών συνείδησης” , δήλωσε ο γερουσιαστής Μπράντις στο κοινοβούλιο.

Ακόμη κι ο φιλελεύθερος γερουσιαστής Τζέιμς Πατέρσον, που νωρίτερα είχε υποστηρίξει την επέκταση της θρησκευτικής προστασίας, ώστε να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες γάμων να αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών σε ομόφυλα ζευγάρια, σήμερα παραδέχτηκε, ότι το νομοσχέδιο του Σμιθ είχε πλειοψηφική υποστήριξη κι ως εκ τούτου, δεσμεύεται να συνεργαστεί με το κοινοβούλιο για τροπολογίες, που θα διασφαλίσουν την “ισχυρότερη δυνατή” προστασία της ελευθερίας στην τελική νομοθεσία.

«Η επέκταση του γάμου στα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα ενισχύσει και δεν θα μειώσει τον θεσμό του γάμου στην Αυστραλία» δήλωσε ο Γερουσιαστής Σμιθ.

Αν η Γερουσία εγκρίνει το νομοσχέδιο μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, η Βουλή των αντιπροσώπων θα μπορούσε να αρχίσει να συζητά το νομοσχέδιο στις 4 Δεκεμβρίου.




Δες και αυτό!