Δημιουργίες των Gareth Pugh, Matt Lambert κι άλλων καλλιτεχνών, παρουσιάζονται από το Good Trouble mag σε μία συλλογή για την κουλτούρα της αντίστασης με τον τίτλο «Art Of Resistance» .

«God Save Us All» , Courtesy of Jamie Reid

Αν η τέχνη πρέπει να αποτελεί μία διέξοδο για την ανθρώπινη έκφραση, τότε σε δύσκολους καιρούς πρέπει, δικαίως, να περιμένουμε αυτό να αντανακλάται στα έργα τέχνης, όταν τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Με μια συλλογή από έργα γιορτάζεται η κουλτούρα της αντίστασης, καθώς τα αποτελέσματα των εκλογών των ΗΠΑ του 2016 ώθησαν τον κόσμο να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα διαμαρτυρίας απέναντι στα πράγματα.

Courtesy of David Conroy

«Νομίζω ότι η διασταύρωση της τέχνης και της δημιουργικότητας με την πολιτική και τη διαμαρτυρία είναι έγκαιρη, σημαντική και παράλληλη πτυχή του πολιτισμού. Πάντα με ενδιέφερε ο ρόλος της τέχνης και του πολιτισμού που επηρεάσει την πολιτική αλλαγή κι αυτό φαίνεται πιο σημαντικό από ποτέ αυτή τη χρονική στιγμή» , εξηγεί ο πρώην συντάκτης του Dazed και νυν εκδότης του Good Trouble, Rod Stanley.

Οι εικόνες εδώ υποβλήθηκαν ως απάντηση στο ερέθισμα μιας λέξης: «Resist» (=αντίδραση), και εντάσσονται ως ένθετο στις κεντρικές σελίδες της εφημερίδας, με έργα των Jamie Reid, Lara Ogel, Mark Titchner , Koak, Gareth Pugh, Lawrence Lek και Catherine Opie. 

“This is from Fall/Winter 2017 show foot- age, featuring one of my oldest friends, the artist Stav Bee, who we had come walk in the show alongside other activists and outliers this season.” , Courtesy of Gareth Pugh

Ο καλλιτέχνης Jamie Reid, ο οποίος συμμετέχει με ένα έργο παραλλαγής της φωτογραφίας του 1977 της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ με μία σβάστικα, η οποία αυτή τη φορά απεικονίζει τον Donald Trump αναφέρει:

«Ο στόχος του Good Trouble είναι να διερευνήσει, να διηγηθεί ιστορίες και να «γιορτάσει την κουλτούρα της αντίστασης» και να επισημάνει ότι εμπνέει άτομα και ομάδες που χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα ως εργαλείο για τη δημιουργία αλλαγής» .

«God Save The USA» , Courtesy of Jamie Reid
«Kendrick» , Courtesy of Kenrick Joey McFarlane
«Standing Bathers» , Courtesy of Koak
«I took this on a bus that goes towards Taksim (Istanbul), it was right after the Gezi Park movement, when the writings on the walls were painted shades of grey; the brightness is not ash, but a mere moment caught. It gives me hope and haunts me at, Courtesy of Lara Ogel
«Europa, Mon Amour «(2016 Brexit Version), HD video still, Courtesy of Lawrence Lek
«For Freedom», 2015, Courtesy of Samuel Levack and Jennifer Lewandowski
Courtesy of Marcus Knupp
«Antwerp Fran» , Courtesy of Mark Titchner
«Antwerp Fran» , Courtesy of Mark Titchner
«Peace Forever» , Courtesy of Martin Skauen
Courtesy of Eve Mother
Good Trouble
«To resist is to exist in a way that directly opposes the powers that suppress your essence.” – Matt Lambert (photographer), Matt Lambert
«Flag of the Mad Mother» , Courtesy of Martin Skauen