Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο εχθές ο Βασίλης Τσιάρτας. Η συνάντηση έγινε στον απόηχο των πρόσφατων ρατσιστικών τοποθετήσεων του πρώην ποδοσφαιριστή.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφερόμενος στο νόμο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, είχε γράψει στο Facebook: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν«. Και είχε συμπληρώσει: «Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα«. Τότε είχε τοποθετηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγοντας: «Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής (σ.σ. Τσιάρτας). Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν.»

Πέρα από την ταυτότητα ο Τσίαρτας δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει και το θέμα της σημαίας. Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Αμίρ στο Μαξίμου και τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην ποδοσφαιριστής έγραψε: «Την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Έλληνες. Αδιαπραγμάτευτο.»

Την Πέμπτη το πρωί η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αρχιεπίσκοπου για θέματα που είχαν να κάνουν με την εκκλησία, την Ελλάδα αλλά και το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα μετά το πέρας της συνάντησης ο Τσιάρτας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση τονίζοντας: «σέβομαι την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να μην αλλοιωθεί η χώρα μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην «ενδιαφέρουσα» συζήτηση που είχε με τον Βασίλη Τσιάρτα και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει  συνεργασία μαζί του, ώστε να δημιουργηθεί μία ακαδημία ποδοσφαίρου της Αρχιεπισκοπής.

Δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Τσιάρτα να σχολιάσει τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ελληνική σημαία και τον νόμο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Σε εκείνο το σημείο ο Βασίλης Τσιάρτας έδειξε να εμμένει στις θέσεις του και είπε: «Η σημαία μας δεν είναι χαρτομάντιλο και στις εθνικές επετείους πρέπει να την κρατούν μόνο ελληνόπουλα», ενώ για τον νόμο υπογράμμισε:  «Είμαι κατά των προκλήσεων. Είναι διαφορετικό το ποιος έχει πρόβλημα και ποιος θέλει να δημιουργήσει μία νέα τάξη πραγμάτων».


PHOTO CREDITS: EUROKINISSI