Διαβούλευση για την ομοφοβία και τρανσφοβία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

04/11/2017
από
SONY DSC
Η κοινή πεποίθηση όλων ότι θα πρέπει να πληθύνουν οι δράσεις, όπως και να ενισχυθεί η κοινή συμπόρευση τοπικής διοίκησης και φορέων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της ομοφοβίας και τρανσφοβίας εκφράστηκε στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου DIVERCITY «Πρόληψη και Αντιμετώπιση ομοφοβίας σε μικρές και μεσαίες πόλεις στην Ευρώπη», που υλοποιείται από το δήμο σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της οργάνωσης «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο».

Ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός σχετικά με την υιοθέτηση καλών πρακτικών ώστε να αμβλυνθούν και να λειανθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις με στόχο την ενίσχυση ενός κλίματος αποδοχής και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας με ομοφοβικά χαρακτηριστικά (αλλά και απέναντι σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως οι πρόσφυγες και μετανάστες), όπου οι εκπρόσωποι του Τμήματος Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας εξέφρασαν τη σπουδαιότητα που έχει να καταγγέλλεται χωρίς φόβο κάθε ανάλογο περιστατικό, είτε στο τηλ. 11414, είτε στην αντίστοιχη φόρμα της ιστοσελίδας της Αστυνομίας, όπου δίνεται η δυνατότητα η καταγγελία να γίνει και ανώνυμα.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι ο μοναδικός δήμος από όλη τη χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα DIVERCITY ως εταίρος, μαζί με τις πόλεις Χερόνα και Σαβαδέλ της Ισπανίας, Σαρλερουά του Βελγίου, Μίντλεσεξ της Μ. Βρετανίας και Βρότσλαβ της Πολωνίας, με επικεφαλής του δικτύου το Τμήμα Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

με πληροφορίες από life-events.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!