Συνέντευξη: Daniel Newman

31/10/2017

Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο Walking Dead. Πρόσφατα, έκανε coming out μέσα από τη σελίδα του στο YouTube και ξεκίνησε την καμπάνια #OUTandPROUD στα social media καλώντας τον κόσμο να νιώσει περήφανος και να αποδεχθεί αυτό που είναι.

Τι σε έκανε να κάνεις coming out από τον προσωπικό σου λογαριασμό στο YouTube;

Ήμουν εθελοντής σε ένα καταφύγιο άστεγων νέων και μία κοπέλα με πλησίασε και μου είπε «Σε ευχαριστώ που ενδιαφέρεσαι για τα LGBTQ άτομα». Τη ρώτησα αμέσως γιατί το είπε αυτό και μου απάντησε ότι νόμιζε ότι ήμουν straight. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι έπρεπε να κάνω coming out και να μιλήσω σε όλους για τη δική μου πραγματικότητα και να κάνω ορατό το ποιος είμαι και το πόσο περήφανος είμαι για τον εαυτό μου. Είμαι πολύ περήφανος για την LGBTQ κοινότητα και πάντα νόμιζα ότι δε με χρειάζεστε να βγω και να μιλήσω δημόσια για μένα. Αλλά, μετά κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι ο καθένας μας να είναι ορατός δημόσια. Πάντα ονειρευόμουν όταν ήμουν μικρός ότι θα έβρισκα κάποιον διάσημο ή κάποιον αθλητή που θα μπορούσα να ενσαρκωθώ μαζί του και θα με εκπροσώπευε. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε ποτέ. Έτσι, κατάλαβα ότι έπρεπε να είμαι εγώ αυτό το πρόσωπο για όλα τα παιδιά και τον κόσμο που ζητά ένα πρότυπο μα ταυτιστεί μαζί του. Έπρεπε να βοηθήσω με τη σειρά μου και εγώ την κοινότητα μας σε παγκόσμιο επίπεδο με όποιο τρόπο μπορούσα.

Το σκεφτόσουν καιρό να κάνεις coming out ή ήταν μία αυθόρμητη απόφαση;

Το σκεφτόμουν όλη μου τη ζωή! Αλλά όλοι εδώ στο Hollywood επέμεναν ότι αυτό θα είναι το τέλος της καριέρας μου. Γι’ αυτό και παρέμεινα σιωπηλός. Δεν σκέφτηκα ότι θα κέρδιζε ο κόσμος κάτι εάν μίλαγα νωρίτερα. Οι φίλοι μου και η οικογένεια μου γνώριζαν για μένα, αλλά όχι τα μίντια. Έφτασα σε ένα σημείο που αποφάσισα ότι δε θέλω να δουλεύω σε ένα χώρο όπου η ειλικρίνεια μου θα έθετε σε κίνδυνο την καριέρα μου. Έκανα το coming out για όλα τα παιδιά και τις LGBTQ οικογένειες και είμαι χαρούμενος και περήφανος.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά από αυτό;

Είναι φοβερό το πόση αγάπη δέχτηκα μετά από αυτό και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Έχω δεχθεί πολύ bullying μεγαλώνοντας και περίμενα ότι αυτό θα με ακολουθεί παντού. Δεν περίμενα να δεχθώ τόσο πολύ αγάπη, ενθουσιασμό και υποστήριξη από όλον τον κόσμο. Είναι ο δικός μου φόρος τιμής στους gay πατέρες και στις gay μητέρες που πάλεψαν και έχασαν τη ζωή τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, αλλά και της αποδοχής μας. Εάν το έκανα δέκα χρόνια νωρίτερα, ίσως η καριέρα μου να είχε σταματήσει, αλλά η αδιάκοπη και ακούραστη προσπάθεια από τα μέλη της LGBTQ κοινότητας μας παγκοσμίως βοήθησε στην ευρύτερη αποδοχή μου. Ας μην ξεχνάμε σωματεία όπως το HRC Human Rights Campaign και το GLAAD που βοηθούν στην μετάλλαξη της συντηρητικής κοινής γνώμης για τα gay άτομα και δημιουργούν μία πραγματικά όμορφη εικόνα υπερηφάνειας για το ποιοι είμαστε. Ο κόσμος, πλέον, βλέπει την πραγματική μου αξία και το ποιος είμαι σαν καλλιτέχνης, χωρίς να γίνομαι καρικατούρα. Η προηγούμενη γενιά έκανε αυτόν τον κόσμο καλύτερο για εμάς.

Αισθάνεσαι πρότυπο για τα LGBT άτομα που αποφάσισαν να κάνουν coming out ύστερα από εσένα;

Μακάρι να είναι έτσι. Ακόμη και αν βοήθησα ένα LGBTQ παιδί να νιώσει περήφανο γι’ αυτό που είναι και για την κοινότητα στην οποία ανήκει, τότε αυτό για μένα είναι επιτυχία. Ελπίζω να βοήθησα και straight παιδιά να αγαπήσουν τους εαυτούς τους. Δεν είμαι υπέρ του διαχωρισμού. Θέλω όλοι να αγαπούν τον εαυτό τους και να εκτιμούν τους άλλους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο.

https://avmag.gr/74500/ithopios-tou-walking-dead-kani-coming-out/

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα gay άτομα που φοβούνται να κάνουν coming out γιατί σκέφτονται ότι θα υποστούν bullying;

Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καλύτερη και πιο εύκολη στιγμή από τώρα. Όλος ο κόσμος είναι περισσότερο έτοιμος να δώσει αγάπη και να σε αποδεχθεί για το ποιος είσαι. Η ζωή δεν έχει πραγματικό νόημα αν δεν μπορείς να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να ζεις σαν ένα φάντασμα. Πρέπει να είσαι ειλικρινής με όλους ώστε η αλήθεια σου να είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για τον καθένα που αμφισβητεί την κοινότητα μας. Όταν κάνεις coming out βοηθάς τον καθέναν από εμάς. Ήρθαμε στον κόσμο για να είμαστε 100% ο εαυτός μας και αυτή είναι η αξία μας.

Πιστεύεις ότι ο χώρος της τηλεόρασης και του θεάματος φέρεται διαφορετικά σε LGBTQ άτομα;

Μετά το coming out μου έχω τόσες πολλές προτάσεις για πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θα συνεχίσω να παίζω στο Walking Dead, αλλά είναι τρομερό το πόσες προτάσεις έχω δεχθεί. Όλος ο χώρος του θεάματος έχει αλλάξει σημαντικά, και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες των προγόνων μας και στον αγώνα τους. Το Χόλυγουντ είναι μία γερασμένη επιχείρηση. Αλλά αυτό που κυριαρχεί είναι το χρήμα. Όλα τα παιδιά πλέον βλέπουν βίντεο στο YouTube όλη μέρα και χρησιμοποιούν social media. Όλα τα διάσημα πρόσωπα είναι αστέρες του YouTube και όλων των social media. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτά βλέπει η νέα γενιά. Και οι περισσότεροι αστέρες του YouTube είναι gay ή bi. Το Χόλυγουντ αντιλαμβάνεται πόσο δημοφιλή είναι τα νέα gay ή bi είδωλα και δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το αγοραστικό κοινό. Αυτή είναι μία επαναστατική στιγμή για την κοινωνία και την κουλτούρα μας, όταν καταναλώνονται τόσο δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως πάνω σε gay αστέρες και μάρκες. Και, αναμφίβολα, όλοι θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα.

Πώς εξηγείς αυτή την τρέλα παγκοσμίως για το Walking Dead;

Είναι απίστευτο. Σκέψου ότι μου έχουν πει άτομα ότι δεν τα πάνε καλά με την οικογένεια τους, αλλά το Walking Dead τους ενώνει και τους φέρνει κοντά, μιας και συγκεντρώνονται και τη βλέπουν όλοι μαζί. Αυτό το έχω ακούσει από διαφορετικά άτομα στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική. Νομίζω, τελικά, ότι ο κόσμος λατρεύει να βλέπει ένα τόσο πολυδιάστατο διεθνές καστ ηθοποιών.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Θέλω να δραστηριοποιηθώ σε διεθνές επίπεδο με την επιχείρηση μου και να συνεχίσω να είμαι ένα δυνατό σύμβολο για την LGBTQ κοινότητα, συνεισφέροντας στη διασκέδαση του κοινού μέσα από τη μουσική και τον κινηματογράφο για πολύ καιρό.


Ακολοθήστε τον Daniel Neman εδώ:

www.instagram.com/DanielNewman_ and www.twitter.com/DanielNewman

Spyros Katopodis

"Τον λένε Σπύρο. Είναι σχεδόν 30. Δε θέλει να το παραδεχτεί, αν και γκριζάρουν τα μαλλιά του. Κριός με ωροσκόπο Καρκίνο. Πιστός ονειροπόλος. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Η/Υ στην Πάτρα και μετά έκανε MBΑ γιατί το γούσταρε. Τώρα περνάει το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Στο Λονδίνο δουλεύει. Την Αθήνα την αγαπάει. Τα καλοκαίρια θα τον βρεις στο Μεγανήσι και στην Κέρκυρα. Αγαπάει να κάνει εκπλήξεις στους άλλους και να γράφει ιστορίες ανθρώπως που του εξάπτουν την περιέργεια. Λατρεύει το μπέικον και το περγαμόντο. Παλιά νόμιζε ότι τα ξέρει όλα. Τώρα ξέρει ότι δε θέλει να τα μάθει όλα. Χαμογελά συνέχεια και σε κοιτάει στα μάτια! Αυτός είμαι εγώ".

Σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα στο [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!