10 σελέμπριτις που έζησαν τον εφιάλτη του “οuting”

27/10/2017
από

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όταν ένα πρόσωπο μιλάει δημόσια για την ταυτότητα που σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα, το φύλο του ή ό,τι άλλο, λέμε πως το πρόσωπο αυτό κάνει “coming out” (κοινώς βγαίνει από την ντουλάπα). Όταν, όμως, βλέπει την πληροφορία αυτή – σχετικά με την όποια ταυτότητα του – να δημοσιοποιείται από κάποιο άλλο πρόσωπο και παρά τη θέλησή του, λέμε ότι έχει υποστεί “οuting”.

Παρακάτω θα δείτε 10 σελέμπριτις – θύματα αυτού του outing.

George Michael

To 1998, o γνωστός ποπ τραγουδιστής – είδωλο είδε την προσωπική του ζωή να δημοσιοποιείται, όταν συνελήφθη σε δημόσιες τουαλέτες στην Καλιφορνία, με την κατηγορία των “άσεμνων πράξεων”. Έκτοτε, ο ίδιος ήταν πολύ ανοιχτός με τη σεξουαλικότητά του. Έκανε, μάλιστα και ένα βίντεο κλιπ (για το ουtside) στο οποίο ειρωνευόταν τη σύλληψή του.


Tim Cook

Τον Ιούνιο του 2014, ο CEO της Apple άκουσε τον παρουσιαστή του CNBC, Simon Hobbs, να λέει δημόσια γι΄αυτόν: “Πιστεύω ότι ο Tim Cook είναι αρκετά ανοιχτός με το γεγονός ότι είναι gay στην Apple, έτσι δεν είναι;“. Λίγες μέρες αργότερα και ως απάντηση ο Cook ανέβασε μια φωτογραφία του από το Pride του Σαν Φρανσίσκο.


T. R. Knight

O ηθοποιός αυτός έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά “Grey’s Anatomy”. Αν και ήταν ο ίδιος που δήλωσε ότι είναι gay, o Κnight εξαναγκάστηκε – όπως είπε – να το κάνει, εξ αιτίας των πολλών δημόσιων ομοφοβικών σχολίων του συμπρωταγωνιστή του Isaiah Washington.


Portia de Rossi

H σύζυγος της Ellen DeGeneris αναγκάστηκε να κάνει coming out ως λεσβία, όταν στις αρχές του 2000 δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες με την τότε σύντροφό της Francesca Gregorini. Μέχρι τότε κανείς από το φιλικό και οικογενειακό της περιβάλλον δε γνώριζε για εκείνη.


Will Young

Ο ποπ τραγουδιστής αναγκάστηκε να παραδεχθεί το 2002 ότι είναι gay, όταν μια βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα τον απείλησε ότι θα του κάνει outing.


Richard Chamberlain

O ηθοποιός είδε τη σεξουαλική του ζωή να δημοσιοποιείται από το περιοδικό Νοus Deux, το 1989. Ο ίδιος, όμως, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά αρκετά χρόνια αργότερα, το 2003 παραδεχόμενος τη σχέση του με τον Martin Rabbett.


Chaz Bono

O γιος της Cher, πριν κάνει coming out ως τρανς, έζησε τον εφιάλτη του “οuting” από ταμπλόιντ εφημερίδα, που οδήγησε σε μια ιδιαίτερη συνέντευξή του στο περιοδικό Advocate το 1995.


Fannie Flagg

H κωμικός και συγγραφέας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είναι λεσβία, μετά τις δημόσιες δηλώσεις της -επί χρόνια- συντρόφου της, Rita Mae Brown.


Mark Foley

Ήταν το 2006, όταν τα μηνύματα που έστειλε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής των ΗΠΑ σε γνωστή gay ιστοσελίδα είδαν το φως της δημοσιότητας. Μετά τον σχετικό χαμό, ο Foley αναγκάστηκε να παραιτηθεί και παραδεχτεί ότι είναι gay.


Pete Williams

Βρισκόμαστε στο 1991 με τον γνωστό Αμερικανό δημοσιογράφο Pete Williams να δουλεύει στο Πεντάγωνο με τον πόλεμο του Κόλπου να βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήταν τότε που ο gay ακτιβιστής και συγγραφέας ο Μichelangelo Signorile γράφει ένα άρθρο στο περιοδικό Advocate, κάνοντας οuting στο Williams. H συζήτηση που άνοιξε μετά είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί ένα τέλος στις διακρίσεις των gay ατόμων στο στρατό.




Δες και αυτό!