Νύχτες για θερινό σινεμά

27/07/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Οι επανεκδόσεις και τα θερινά έχουν την τιμητική τους και αυτό το καλοκαίρι, όπως αποδεικνύουν οι γεμάτες αίθουσες των τελευταίων εβδομάδων.

Δυο προτάσεις λοιπόν από εμάς, για απόψε και τις επόμενες μέρες

Για αρχή το Πως να Κλέψετε ένα Εκατομμύριο Δολάρια, ρομαντική κομεντί με τους Όντρεϊ Χέπμπορν και Πίτερ Ο’ Τουλ. Προβάλλεται στις αθηναϊκές αίθουσες για δεύτερη εβδομάδα , με πολύ δυνατή πορεία σε εισιτήρια (πλησιάζει τα 10.000, σε 3 μόνο αίθουσες).

Η Χέπμπορν αποδεικνύει για μια ακόμη χρονιά πως έχει μεγάλες συμπάθειες στο ελληνικό κοινό. Φέτος, περιμένουμε μια ακόμη ταινία με την σπουδαία ηθοποιό. Με τίτλο Οι Ψίθυροι (The Children’s Hour), η ταινία θα βγει στις αίθουσες για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1η Σεπτέμβρη. Δίπλα στην Χέπμπορν, θα δούμε τους Σίρλεϊ ΜακΛέιν και Τζέιμς Γκάρνερ, σε ένα φίλμ με gay μάλιστα θεματολογία.

Περισσότερα, όμως, γι αυτό προσεχώς.

Δεύτερη πρόταση, η Κατρίν Ντενέβ και Οι Ομπρέλες του Χερβούργου, σε σκηνοθεσία και σενάριο Ζακ Ντεμί.

Ένα πραγματικά απολαυστικό φιλμ, με την νεαρή Ντενέβ να ομορφαίνει το κινηματογραφικό πανί και να επιβεβαίωνει το σκηνοθετικό χάρισμα του Ντεμί, μετά την Λόλα, την προηγούμενη δουλειά του.

Οι ηθοποιοί λένε τις ατάκες τους τραγουδιστά και ο Μισέλ Λεγκράν ντύνει την ταινία με αξεπέραστες, διαχρονικές μουσικές.

Η ταινία βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Κανών και απέσπασε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Πως να Κλέψετε ένα Εκατομμύριο Δολάρια

Οι Ομπρέλες του Χερβούργου




Δες και αυτό!