Τρανς κορίτσι πήρε αποβολή επειδή αγκάλιασε τους συμμαθητές της

25/10/2017
από

Το 6χρονο τρανς κορίτσι αποβλήθηκε από το σχολείο, αφού της απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών με αποτέλεσμα να τα κάνει πάνω της.

Η μητέρα του 6χρονου τρανς κοριτσιού, Amy Smith, από τη Βόρεια Καρολίνα μίλησε ανοιχτά, μετά από την αποβολή του παιδιού της από το σχολείο, επειδή η κόρη της αγκάλιαζε τα άλλα παιδιά στην τάξη.

Η κ. Smith αναφέρει ότι, παρόλο που η ίδια κι ο σύζυγός της είναι υποστηρικτικοί απέναντι στην κόρη τους, Emma, όταν ανακάλυψαν την ταυτότητα φύλου της, οι δάσκαλοι στο σχολείο την φώναζαν με το όνομα, που της δόθηκε κατά τη γέννησή της.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπιζόταν από τους δασκάλους της η Emma περνούσε το μήνυμα στους συμμαθητές της, ότι ήταν οκ να μην την σέβονται γι’ αυτό που είναι. Είναι φρικιαστικό” , δήλωσε η κ. Smith στην The Daily Mail.

Η μητέρα, εμφανώς εξαγριωμένη, δήλωσε ακόμη ότι είπαν στην κόρη της, πως έπρεπε να χρησιμοποιεί την τουαλέτα των αγοριών, αλλά “επειδή ήταν ντυμένη κορίτσι, ανησυχούσε ότι θα την έβλεπαν και θα την κορόιδευαν, οπότε δυο-τρεις φορές προτίμησε να τα κάνει πάνω της.

Σύμφωνα με την μητέρα, ο διευθυντής του σχολείου, είπε ότι έπρεπε να ακολουθήσει τις οδηγίες του North Carolina’s HB2, με βάσει το οποίο, οι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν το μπάνιο που αντιστοιχεί στο φύλο που τους δόθηκε κατά τη γέννηση.

Η Emma είπε ακόμη στην μητέρα της ότι οι δάσκαλοι της είπαν ότι απαγορεύεται να αγκαλιάζει τον οποιονδήποτε, αλλά η μητέρα της την επιβεβαίωσε ότι, όσο το άλλο άτομο θέλει κι εκείνο μία αγκαλιά, είναι μια χαρά.

Της έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι, απλά και μόνο επειδή κάποιος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία, δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο σε αυτά που λέει. Προσπάθησα να δικαιολογήσω μέσα μου το σχολείο, γιατί νόμιζα ότι κι εκείνοι μάθαιναν ακόμη, αλλά αυτό που έκαναν ήταν πολύ επώδυνο” , αναφέρει η κ. Smith.

Η Emma είπε στους γονείς ότι ήταν κορίτσι, όταν ήταν ακόμη 3 ετών και τελικά ένας θεραπευτής επιβεβαίωσε ότι ήταν τρανς κορίτσι.

Ήταν πολύ ανακουφιστικό να ξέρω τι γίνεται και να έχω την επιβεβαίωση ότι κάναμε το σωστό” , αναφέρει η κ. Smith. “Η Emma ποτέ δεν ήταν μπερδεμένη για το ποια είναι – εμείς ήμαστε. Αλλά όταν καταλάβαμε ήταν σα να άναψε ένα λαμπάκι επίγνωσης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!