Οι «Τρεις Ανοίξεις» του Δημήτρη Πλαβούκου στο VAULT Theatre Plus

17/10/2017
από

Η παράσταση «Τρεις Ανοίξεις» , του Δημήτρη Πλαβούκου από το Tunnel of Oppression κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, στο VAULT Theatre Plus.

Υπόθεση

Τρεις νέοι άνδρες, θύματα της βίας, της καταπίεσης και της κακοποίησης, ξεκινούν ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν ανθρώπους που έχουν υπάρξει θύματα και θύτες στον ίδιο τους τον εαυτό. Μέσα από τις ιστορίες των θυμάτων, οι μορφές διάκρισης παρουσιάζονται στο κοινό στυγνά και με ωμό ρεαλισμό. Οι τρεις άνδρες θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που εμφανίζονται στο δρόμο τους, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού και την προτροπή να ανοίξουν τα μάτια τους στα όσα συμβαίνουν γύρω τους.


Παράσταση

Αντλώντας στοιχεία από τη Σκανδιναβική μυθολογία και το μύθο του Ράγκναροκ, για τον πόλεμο που θα προηγηθεί το τέλος του κόσμου, ο Δημήτρης Πλαβούκος υπογράφει το σενάριο της νέας παράστασης. Συγκρίνοντας αλληγορικά τον πόλεμο πριν το τέλος του κόσμου με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, παρουσιάζει δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στη μια πλευρά η ανθρωπιά, κάθε τι που μας ορίζει ως ανθρώπους και στην άλλη η κακοποίηση, η καταπίεση, η διάκριση, το μίσος και η βία. Η παράσταση θέτει στο κοινό το εξής ερώτημα: αν η έκβαση του πολέμου – της κατάστασης που βιώνουμε στην Ελλάδα του σήμερα – είναι εναντίον μας, από πού μπορούμε να αντλήσουμε ελπίδα και δύναμη για να αποτρέψουμε την τελική μάχη;

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο 5ο Open September φεστιβάλ τεχνών του VAULTTheatrePlus, το Σεπτέμβριο του 2016, το Tunnel of Oppression επιστρέφει με μια καινούργια παράσταση στη σκηνή του VAULT. Η παράσταση εξυμνεί τη διαφορετικότητα, θίγοντας ταυτόχρονα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα μέσα από γεγονότα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.


Tunnel of Oppression

Το Tunnel of Oppression είναι ένα διαδραστικό δρώμενο που θίγει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Συνδυάζοντας την τέχνη της ηθοποιίας και την ψυχολογία, το δρώμενο συνεργάζεται με αρμόδιους φορείς γύρω από θέματα βίας και καταπίεσης, ώστε να ενημερώσει και να αφυπνίσει το κοινό. Στην Ελλάδα μετράει δύο χρόνια λειτουργίας με περισσότερες από 240 performance και 10 θεατρικές παραστάσεις, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, στο Μουσικό Λύκειο Ιλίου, στο Τεχνόπολις, στο Vault Theatre Plus, στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, κ.α., ενώ το έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 4,000 άτομα. Υπάγεται κάτω από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “” και ο σκοπός του δρώμενου είναι η Ενημέρωση, η Κατανόηση και η Αποδοχή. Όλοι οι συμμετέχοντες στο δρώμενο προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά.


Συντελεστές

Με τους: Βαγγέλη Μακρή, Θάνο Σκόπα, Κωνσταντίνο Χατζηθεοδώρου
Και τους: Αμαλία Δόξα, Κωνσταντίνο Μποσυνάκη, Δημήτρη Πλαβούκο, Νάνσυ Πλαβούκου, DianaPutkaradze, Χριστίνα Σπανού
Παίζουν οι: Δημήτρης Βιτάλης, Τάκης Βρυνιώτης, Σταυριάννα Γούση, Φανή Γρύλλη, Κωνσταντίνος Κάππας, Αλέξανδρος Καυκάς, Ράνια Πρωτοσύγγελου, Ανδρομάχη Σόμπολα, Γιώργος Σταύρου

Μουσική: Βαγγέλης Μακρής
Τραγούδι: FulvioTirella
Στίχοι: Νίκος Λάττας
Μουσική ΠαραγωγήΤραγουδιού: Lowp (69 beats)
Παραγωγή: Eä – Ενημέρωση, Κατανόηση, Αποδοχή
Κείμενο: Δημήτρης Πλαβούκος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλαβούκος και Κωνσταντίνος Μποσυνάκης


“Τρεις Ανοίξεις”

Από Τετάρτη 11 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
& κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26, Βοτανικός
Τηλ. επικοινωνίας, 213 0356472




Δες και αυτό!