Κάλεσμα εθελοντών ψυχολόγων από τη γραμμή 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

20/10/2017
από

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ προσκαλεί ​εθελόντριες/εθελοντές ψυχολόγους να στηρίξουν το έργο της, με την επαγγελματική τους ιδιότητα παρέχοντας εκπαίδευση σε ΛΟΑΤΚΙ θέματα και ανθρώπινα δικαιώματα και εμπειρία. ​Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μετά την παράταση είναι μέχρι και τις 15/11/17.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ για ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς προσκαλεί ​εθελόντριες/εθελοντές ψυχολόγους να συνδράμουν στο έργο μας, με την επαγγελματική τους ιδιότητα. Συγκεκριμένα, προσκαλούμε ψυχολόγους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο κομμάτι της τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε σχέση με ΛΟΑΤΚΙ θέματα που αφορούν άτομα, οικογένειες ή εκπαιδευτικά πλαίσια.

Με στόχο την καλύτερη λειτουργικότητα του προγράμματος, ο μέγιστος αριθμός εθελοντών, που μπορούμε σ’ αυτή τη φάση της λειτουργίας μας να απορροφήσουμε είναι 5 άτομα, τα οποία θα πρέπει να συμμετέχουν αρχικά σε εκπαίδευση σχετικά με ΛΟΑΤΚΙ θέματα και στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο χρόνος εθελοντικής απασχόλησης δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες ανά εβδομάδα.

Λίγα λόγια για το έργο
​Η “Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” για ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς αποτελεί τον πυρήνα του έργου και έχει τέσσερις κύριες δράσεις: την ψυχολογικής στήριξη, τη συμβουλευτική, την παρέμβαση στην κρίση και την ασφαλή και έγκυρη παραπομπή.

Η τηλεφωνική Γραμμή να λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 11:00-21:00. Προσφέρεται η δυνατότητα βιντεοκλήσης για να εξυπηρετούνται και ΛΟΑΤΚΙ άτομα με δυσκολία στην μετακίνηση ή ΑμεΑ ή άτομα που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, πραγματοποιούνται δια ζώσης συνεδρίες για ΛΟΑΤΚΙ άτομα ή/και οικογένειες με ΛΟΑΤΚΙ μέλη.

​Η “Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” αποτελεί έναν από τους δύο άξονες του προγράμματος ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ένα project, που υλοποιείται με την συνέργεια τεσσάρων οργανώσεων: του Thessaloniki Pride, του Athens Pride, της Θετικής Φωνής και της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ). Παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική στο Διεθνές Υπουργικό Συνέδριο της UNESCO για την ισότητα στην εκπαίδευση τον Μάιο του 2016 στο Παρίσι, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ.: 97606/Δ2), έχει την υποστήριξη από τον Δήμο Αθηναίων και την ηθική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα λειτουργεί χάρη στη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Βασικός στόχος του project είναι η εξασφάλιση και ενίσχυση της ισότητας, της ορατότητας, της αλληλεγγύης και της ενδυνάμωσης στο πλαίσιο μιας δομής, όπου σχεδιάζονται και υλοποιούνται δράσεις για την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που εστιάζουν στην άρση των διακρίσεων και των ανισοτήτων.

​Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να μας συμπληρώσουν σχετική φόρμα ως και τις 15/11/17.

 




Δες και αυτό!