Νεοναζί εγκαταλείπει την ομάδα του & κάνει coming out ως gay & Εβραίος

18/10/2017
από

Ο Kevin Wilshaw ήταν μέλος φασιστικής ομάδας εδώ και 40 χρόνια. Σήμερα, κάνει coming out ως gay και Εβραίος. Θέλει να ξαναχτίσει τη σχέση του με την οικογένειά του.

Πριν από 40 χρόνια, ο Kevin Wilshaw προσχώρησε σε νεοναζιστική ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα, καταγγέλλει την ομάδα και κάνει coming out ως gay και Εβραίος.

Ο Wilshaw εγκαταλείπει το παρελθόν του με την λευκή του υπεροχή και ελπίζει για το μέλλον. Καθώς συζητά με αφορμή διάφορα αντικείμενα, όπως μια ναζιστική σημαία και μία προτομή του Αδόλφου Χίτλερ, συζητά για τη μητέρα του και για το γεγονός ότι είναι Εβραίος.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, ένας άντρας που έχει εβραϊκό αίμα και είναι gay, να γίνει μέλος μιας ναζιστικής, αντισημιτική και ομοφοβικής ομάδας;

«Δεν είχα πολλούς φίλους στο σχολείο» , σημειώνει «Σκέφτηκα ότι η εμπλοκή μου σε τέτοιου είδους πράγματα θα μου προσέφερε συντροφικότητα» . Όταν ρωτήθηκε αν η ομάδα αυτή του προσέφερε πράγματι την συντροφικότητα που αναζητούσε, απαντά απλά και ειλικρινά: «Ναι, το έκανε, δυστυχώς» .

Ήταν πολλές φορές μάρτυρας βίαιων πράξεων διακρίσεων. Αν και του γύριζε το στομάχι, παρέμενε στην ομάδα, επειδή του εξασφάλιζε μια αίσθηση ότι ανήκει κάπου:

«Σε μία ή δύο περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, ήμουν πραγματικά εγώ ο αποδέκτης του μίσους των ανθρώπων στους οποίους θέλω να ανήκω» , ομολογεί. Ο Wilshaw συνεχίζει:

«Αν είσαι gay, είναι αποδεκτό στην κοινωνία, αλλά σε αυτή την ομάδα ανθρώπων δεν είναι αποδεκτό. Και μία ή δύο φορές, που υπήρχαν υποψίες, ότι ήμουν gay κακοποιήθηκα.

Παραδέχεται ότι μέχρι τότε δεν είχε σκεφτεί να αφήσει τη ναζιστική ομάδα, τη δική του ομάδα:
«Είναι ένα τρομερά εγωιστικό πράγμα αυτό που λέω, αλλά είναι η αλήθεια. Είδα ανθρώπους να κακοποιούνται, να φωνάζουν, να φτύνουν στο δρόμο – και δεν αναγνωρίζεις αυτό που γίνεται ως κάτι κακό, μέχρι τα πυρά να στραφούν πάνω σου, τότε μόνο ξαφνικά συνειδητοποιείς, ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος» .

Σήμερα, θέλει να κτίσει από την αρχή μια σχέση με την οικογένειά του:
«Αυτή η ομάδα ήταν επίσης ένα εμπόδιο στη σχέση μου με την οικογένειά μου και θέλω να το ξεφορτωθώ, δεν είναι, πάρα πολύ ένα βάρος» , αναφέρει και προσθέτει ακόμη ότι «τα συναισθήματα μου έχουν τρομερή ενοχή» .

Δείτε το βίντεο:




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!