Ο Κώστας Γαβριηλίδης, Πρόεδρος Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, ανέφερε ότι ανάλογο νομοσχέδιο, για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αναμένεται να προωθηθεί και στην Κυπριακή Βουλή εντός του 2018.

Ήδη στο τέλος του τρέχοντος έτους θα αναλάβουν την μελέτη του ζητήματος οι αρμόδιες υπηρεσίες, με στόχο σχετικό νομοσχέδιο να περάσει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλή στα μέσα του 2018.


Τι ισχύει στην Κύπρο σήμερα;

Σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη, αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, τα τρανς και ίντερσεξ άτομα δεν έχουν τη δυνατότητα επίσημα να τροποποιήσουν τα έγγραφά τους: «υπάρχει μία εξευτελιστική διαδικασία που διέπει την κατάσταση αυτή» υπογραμμίζοντας ότι τα άτομα αυτά υπόκεινται σε εξετάσεις ιατροσυμβουλίου, πρέπει να είναι άγαμα και στειρωμένα.»

Ο στόχος του νομοσχεδίου που θα προωθηθεί είναι το κάθε άτομο να αυτοπροσδιορίζεται χωρίς να απαιτείται η προέγκριση για κάτι τέτοιο από κάποιον άλλον και στην προκειμένη περίπτωση από έναν δικαστή. Ο κ. Γαβριηλίδης επισήμανε ακόμη ότι «Δεν θα έπρεπε να αναγκάζουμε ένα άτομο να υποστεί ιατρικές επεμβάσεις για να μπορεί να αλλάξει τα στοιχεία του» , τονίζοντας ότι η ηλικία των 15 ετών είναι μία χαρά.


Ο Κώστας Γαβριηλίδης, Πρόεδρος Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, συνομίλησε με την Κατερίνα Χριστοφίδου στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» (12 Οκτωβρίου 2017) για το προσχέδιο του νομοσχεδίου της Νομικής Αναγνώρισης Ταυτότητας Φύλου στην Κύπρο. Δείτε το απόσπασμα:

ΣΙΓΜΑ – 12/10/2017 – Κώστας Γαβριηλίδης – Μεσημέρι και Κάτι – …

<English Below>Ο Κώστας Γαβριηλίδης, Πρόεδρος Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, συνομιλεί με την Κατερίνα Χριστοφίδου στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ " Μεσημέρι και Κάτι" (12 Οκτωβρίου 2017) για το προσχέδιο του νομοσχεδίου της Νομικής Αναγνώρισης Ταυτότητας Φύλου.SIGMA TV – 12/10/2017 – Costa Gavrielides – Mesimeri Kai Kati – Legal Gender Recognition in CyprusCosta Gavrielides, President of Accept – LGBT Cyprus talks to Katerina Christophidou on Sigma T.V Station's News Show "Mesimeri Kai Kati" (12 October 2017) regarding the upcoming Legal Gender Recognition Bill in Cyprus.

Posted by Accept – LGBT Cyprus on Thursday, October 12, 2017