Τρανς ηλικιωμένα άτομα διηγούνται τις ιστορίες τους με έναν πρωτότυπο τρόπο

12/10/2017
από

Ένα μοναδικό project βοηθά τα τρανς ηλικιωμένα άτομα να βρουν να εκφράσουν τον εαυτό τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους.

Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Έμαθα ποια είμαι. Είμαι το κορίτσι που θέλω να είμαι.

Το Abundance Project (abundance=αφθονία) στηρίζεται στην παράδοση της χρήσης γυάλινων βάζων για τη διατήρηση φρούτων και λαχανικών, όταν είναι η εποχή τους και τα βρίσκει κανείς σε αφθονία – ώστε να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε τις λιγότερο παραγωγικές εποχές. Άνθρωποι από την τρανς κοινότητα της Βικτόρια και της Αυστραλίας συναντήθηκαν σε δύο εργαστηρίων και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να κάνουν καινούργιους φίλους.

Οι πιο ηλικιωμένοι μοιράστηκαν τις ιστορίες τους για την αποδοχή και τη διασκέδαση:

«Διάλεξα τα παντζάρια, επειδή είναι ένα πράγμα που έχω αγαπήσει όλη μου τη ζωή» , δήλωσε η Sally Conning.

«Ίσως να μην αγαπούσα πάντα τον εαυτό μου, αλλά πάντα αγαπούσα τα παντζάρια. Συνειδητοποιώ ότι τώρα δεν προσπαθώ να είμαι τίποτα άλλο εκτός από τον εαυτό μου. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Έμαθα ποια είμαι. Είμαι το κορίτσι που θέλω να είμαι» .

Οι φράουλες είναι τα αγαπημένα φρούτα της Toni Paynter και γι ‘αυτό επέλεξε να τα διατηρήσει στο βαζάκι της: «Οι φράουλες είναι το αγαπημένο μου φρούτο – και το κόκκινο μου θυμίζει ένα έργο από το Fire Museum, τότε που άρχισα να συνειδητοποιώ ότι είχα μια ιστορία να πω» , είπε ο Paynter.

«Δεν ανησυχώ για τις προσδοκίες των άλλων ανθρώπων πια. Δεν ντρέπομαι για το ποια είμαι πια. Νιώθω ελεύθερη.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από πρόσφατες έρευνες σχετικά με τις εμπειρίες της γήρανσης και της κακοποίησης των τρανς ανθρώπων. Στην έρευνα συμμετείχαν αρκετοί ηλικιωμένοι τρανς άνθρωποι για να συζητήσουν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη γήρανση. Σκοπός ήταν να συγκεντρωθούν στοιχεία για τους φροντιστές ηλικιωμένων ατόμων και να βοηθήσουν τους τρανς ανθρώπους να ζουν ανοιχτά και άνετα.

«Ακούσαμε από TGD άτομα (trans & gender diverse) ότι παράλληλα με τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους – υπάρχει ανάγκη επιβεβαίωσης της TGD ταυτότητάς τους και η ανάγκη οικοδόμησης ελπίδας» , δήλωσαν οι διοργανωτές του Project Abundance.

«Το Abundance αντλεί τη σοφία των πρεσβυτέρων της TGD κοινότητας που μοιράζονται τις ιστορίες τους κι η επιθυμία μας είναι, αυτό το κουτάκι των ιστοριών να προσφέρει ελπίδα στους τρανς ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν» .

Το Abundance είναι μέρος του Victorian Seniors Festival 2017.




Δες και αυτό!