Ικανοποίηση από το ευρωκοινοβούλιο για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου

12/10/2017
από

Θετικά αποτιμά η διακομματική oμάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη νέα ελληνική νομοθεσία για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου. Εκπρόσωπός της ερωτηθείς από το ΑΠΕ – ΜΠΕ χαιρέτισε την υπερψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του νέου Νόμου υπογραμμίζοντας ότι είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υποχρεωτική η χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση του φύλου ενός ανθρώπου στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ταχθεί σαφώς κατά της αναγκαστικής χειρουργικής επέμβασης – στείρωσης των τρανς και έχει ζητήσει μια διαδικασία αναγνώρισης των φύλων με βάση την αυτοδιάθεση και μάλιστα από την παιδική ηλικία. Σε αυτό το τελευταίο σημείο, όπως υποστηρίζει, ο ελληνικός νόμος υπολείπεται του ευρωπαϊκού κεκτημένου, καθώς οι ανήλικοι 15-16 χρονών πρέπει να αξιολογηθούν από μια ψυχο-ιατρική επιτροπή.

Σημειώνεται ότι πάνω από 150 ευρωβουλευτές είναι μέλη της διακομματικής ομάδας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Intergroup on LGBT Rights).

ΠΗΓΗ ΑΠΕ




Δες και αυτό!