Πανεπιστήμιο στο Πακιστάν παρέχει δωρεάν εκπαίδευση στα τρανς άτομα

11/10/2017
από

Ένα Ανοικτό Πανεπιστήμιο Allama Iqbal (AIOU) στο Πακιστάν ανακοίνωσε ότι θα παρέχει δωρεάν εκπαίδευση στα τρανς άτομα.

Το Allama Iqbal εδρεύει στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ κι είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ασία. Με το σύνθημα «εκπαίδευση για όλους» ενισχύει την απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημίου να προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στην τοπική κοινότητα της χώρας. Το AIOU θέλει να βοηθήσει τρανς άτομα στο να αποτελέσουν πιο παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Οι τρανς άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιαδήποτε θεματική τους αρέσει για να μελετήσουν, μέχρι και σε επίπεδο διδακτορικού.

«Υπάρχει πολύ έντονο στίγμα στην κοινωνία μας, εξαιτίας των οποίων τα τρανς άτομα περιθωριοποιούνται από την κοινωνία» , δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του AIOU Shahid Siddiqui στην DawnNews. «Προσφέροντάς τους δωρεάν εκπαίδευση και κατάρτιση, ελπίζουμε να τους καταστήσουμε μέρος της mainstream κοινωνίας» .

Το AIOU είναι γνωστό στο Πακιστάν ότι φέρνει την εκπαίδευση σε άτομα που συχνά δεν έχουν πρόσβαση, όπως γυναίκες, άτομα με αναπηρίες και άτομα που βρίσκονται στη φυλακή. Το πρόγραμμα υποτροφιών για τα τρανς άτομα αποτελεί επέκταση των προσπαθειών του AIOU να προσφέρει «εκπαίδευση για όλους» .

Ο Siddiqui δήλωσε ότι το πανεπιστήμιο έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει αιτήσεις για το πρόγραμμα. «Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση των τρανς ατόμων στο Πακιστάν» , δήλωσε στην εφημερίδα The News.

«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, ελπίζουμε να επιστρέψουμε σε αυτούς τον ελάχιστο σεβασμό και την αξιοπρέπειά τους και να τους κάνουμε υπεύθυνους πολίτες της κοινωνίας. Έχουμε λάβει θετική απάντηση από την κοινότητα κι έχουμε ήδη αρχίσει να λαμβάνουμε αιτήσεις για το πρόγραμμα» .




Δες και αυτό!