Έξω από τη Βουλή για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου

08/10/2017
από
??????????????????????????????????

Ανοιχτό κάλεσμα έξω από τη βουλή την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου κάνουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις.


Η ώρα της ψήφισης έφτασε! Το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου θα συζητηθεί μετά από μεγάλη αναμονή στην ολομέλεια της Βουλής αυτή τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Οι περιορισμοί και οι ελλείψεις του νομοσχεδίου είναι πολλοί και σημαντικοί, και δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την ψήφισή του, όπως θα έπρεπε. Τα έγγαμα άτομα, τα άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άντρες ή γυναίκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από το νόμο αυτό, ενώ όσα άτομα είναι γονείς δεν θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τα στοιχεία τους στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους. Ακόμη, η διαδικασία συνεχίζει να είναι δικαστική, καθιστώντας την αλλαγή των εγγράφων χρονοβόρα και επιβαρύνοντας το άτομο με οικονομικά έξοδα. Τέλος, η αποϊατρικοποίηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου δε θα είναι καθολική καθώς τα άτομα 15 και 16 ετών θα πρέπει να παίρνουν την έγκριση ειδικών ψυχικής υγείας πριν αναγνωρίσουν το φύλο τους.

Παρά τα προβλήματά του, το νομοσχέδιο αποτελεί ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν σωρεία δυσκολιών και προβλημάτων στην καθημερινότητα τους επειδή δεν αναγνωρίζεται η ταυτότητα τους όπως τα ίδια τα άτομα την προσδιορίζουν.

Οι οργανώσεις:
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών,
Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας,
Διεθνής Αμνηστία,
Οικογένειες Ουράνιο,
Πολύχρωμο Σχολείο,
Υπερήφανοι Γονείς,
ΟΛΚΕ και
Thessaloniki Pride

καλούν όλα τα άτομα να έρθουν έξω από τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης έτσι ώστε να πιέσουμε ενεργά με την παρουσία μας για την ψήφιση του νομοσχεδίου και να διαμαρτυρηθούμε για τις ελλείψεις του.

Ραντεβού μπροστά από τη Βουλή στις 17:00.

Το κάλεσμα είναι ανοικτό για συνυπογραφές προς όλες τις LGBTQI+ οργανώσεις.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!