33 συλλήψεις σε μαζική επιχείρηση σκούπα gay ατόμων στην Αίγυπτο

03/10/2017
από

32 άνδρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί από τότε που ύψωσαν σημαίες του ουράνιου τόξου σε μια συναυλία στο Κάιρο στην Αίγυπτο.

Η αστυνομία της Αιγύπτου συνέλαβε 33 άτομα σε μαζική επιχείρηση σκούπα gay ατόμων στην Αίγυπτο.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι αρχές συνέλαβαν 22 άτομα για να τερματίσουν την «ακολασία» . Αυτό σημαίνει ότι 32 άνδρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί, αφού ύψωσαν σημαίες του ουράνιου τόξου σε μια συναυλία.

Σύμφωνα με την Αμνηστία, τουλάχιστον πέντε από τους συλληφθέντες υπέστησαν βασανιστήριο ελέγχου πρωκτού. Ένας άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση στην πόλη Damietta, έξι ακόμη άτομα κρατούνται στο Κάιρο τις τελευταίες 48 ώρες, ενώ τέσσερις επιπλέον συλλήψεις σημειώθηκαν στη Γκίζα. Μια γυναίκα που είναι ύποπτη ότι ύψωσε μια σημαία ουράνιου τόξου σε συναυλία στο Κάιρο κατηγορήθηκε για «προώθηση της σεξουαλικής διανοητικότητας» και της «συνήθης ακολασίας» .

Αυτό είναι το 1ο περιστατικό που αφορά σε γυναίκα στην Αίγυπτο εδώ και χρόνια.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά τη συναυλία, συνελήφθη ένας 19χρονος κατηγορούμενος για «εξαθλίωση» . Την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση, ακολουθούμενη από έξι χρόνια δοκιμαστικής περιόδου.

Τα gay άτομα στην Αίγυπτο φεύγουν και κρύβονται καθώς φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Το περιστατικό προκάλεσε μαζικές αναχωρήσεις από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Κάιρο. Το GSN καταγράφει ότι ορισμένοι ακτιβιστές έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην πόλη. Κάποιοι έχουν ήδη φύγει προσωρινά στο εξωτερικό.

Κι ακόμη και όσοι δεν είναι ακτιβιστές λαμβάνουν μέτρα για να κρύψουν ακόμη πιο καλά την ταυτότητά τους. Ένας gay άνδρας δήλωσε στο GSN: «Οι περισσότεροι από τους gay φίλους μου διαγράφουν τους λογαριασμούς τους ή τυχόν δημοσιεύσεις τους ή ομάδες που σχετίζονται με ομοφυλόφιλους» .

Οι Αιγύπτιοι ακτιβιστές συνεργάζονται με την LGBTI M-Coalition της περιοχής για να στηρίξουν τον κόσμο. Παροτρύνουν τα LGBTI άτομα της Αιγύπτου να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα διασφάλισης της ασφάλειά τους:

– Διαγράψτε όλη τη συζήτηση από τα κινητά σας και διαγράψτε την εφαρμογή Facebook.
– Χρησιμοποιήστε το Facebook μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μέσω προγράμματος περιήγησης.
– Διαγράψτε όλες τις εφαρμογές που διατηρούν ιστορικό από το κινητό σας.
– Μην συναντήσετε κάποιον που δεν γνωρίζετε πριν.
– Μην συναντάτε κανέναν σε αυτά τα σημεία: κατάστημα Faraali Juice στο δρόμο Jamiaat Dowal, οδός Ramsis με θέα το Αιγυπτιακό Μουσείο και το Midan Tahrir, στην οδό Makram Abeed ,στη λεωφόρο Nasr, τον κήπο Midan Ramsis και στο δημόσια λουτρό Midan Abdel Monhem Riyad.
– Διαγράψτε όλες τις ιδιωτικές φωτογραφίες από τα κινητά σας.
– Σε περίπτωση σύλληψης, αρνηθείτε όλες τις κατηγορίες εναντίον σας. Απαντήστε μόνο με κάτι τύπου “δεν συνέβη” , “δεν ξέρω” και “δεν είναι δικό μου” .

Εν τω μεταξύ, η κοινότητα παραμένει δυνατή προσκαλώντας τον κόσμο να την στηρίξει με το hashtag #WeAreStillStrong.




Δες και αυτό!